2 131 7

Роми разграбват виетнамските общежития

Стефанаки Йоанис

Задръстване от каруци се е образувало в софийския квартал "Красно село", след като роми са се стекли да разграбват бившите виетнамски общежития, показа бТВ.

На мястото, където бяха общежитията, общината смята да изгради център за майки и деца в риск. Хората от квартала не са съгласни и са готови да се вдигнат на протест. Те настояват всички изоставени сгради да бъдат премахнати. Багерите вече разчистват терен от седмица и две от сградите са премахнати, остава още една. В същото време десетки роми - и възрастни, и деца, събират желязо, тухли и дървен материал от сградите, които са общинска собственост.

Обясняват, че ги предават на вторични суровини. "Ние живеем добре с ромите, които работят и живеят нормално. Не сме съгласни с мизерията, която ни заобикаля в квартала, с мръсотията и разрухата, която съществува", казаха българи от квартала.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хайл
  Отговор
  1 09:45  10.02.17
  "Задръстване от каруци"-хаххаха
 • Ален Делон
  Отговор
  2 11:39  10.02.17
  Каруците са екологично чист превоз! Трябва да се дават субсидии за всеки, който се движи на каруца! Част от парите данък за Моторни Превозни Средства, да се дават на циганите, които безусловно могат да бъдат обосновани, като най-целесъобразния обект за инвестиция!
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:34  10.02.17
  кой има нещо против каруците?
 • jambazina
  Отговор
  4 14:01  11.02.17
  Кви роми бе, да не сме в Рим? Това са си цигани.
 • Ядеитн
  Отговор
  5 18:11  11.02.17
  Сградите са общинска или държавна собственост, отпадъчните метали също. А м....лите спокойно КРАДАТ скрап пред очите на всички. Че се и хвалят - по 200 лв. изкарвали за ден!!! Едно време милицията щеше да ги спука от бой само да припарят. И по сегашните закони това си е организиран грабеж. Ама полицията вместо да пусне в употреба палките и прикладите ( само да даде един откос във въздуха и гарантирам, че печките ще се разбягат ) гледа отстрани и подсмърча - човешки права разни там имали... Кви права бе - тая орда зулуси само от жесток бой разбира
 • МИШУНГЕРИ
  Отговор
  6 19:21  11.02.17
  ПРИ ЦАРЯ И ГЕРДЖИКОВ КВО ОЧАКВАШ.НАЙ ГОЛЕМИТЕ РЕЗИЛИ СА ТЯХНИ КАТ ЗАПОЧНЕШ ПОДПИСЧЕТО НА КУНЕВА ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА КОЗЛОДУЙ.
 • Тапанар
  Отговор
  7 21:58  11.02.17
  До управляващите.....! всички сте Б....ци... До един!... Подлоги на Брюксел!...

Напиши коментар:


Публикувай