859 7

Реформаторите предлагат спиране на социални плащания за необразованите

РБ е за въвеждане на мек образователен ценз при гласуване. Блокът предлага Българска национална доктрина

Калина Петрова

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви пред медии Димитър Делчев от ДБГ, член на Националния координационен съвет на РБ.

Никой не може да има само привилегии. Недопустимо е групи от хора да си стоят у дома, без да са направили и минимално усилие да се образоват и да получат квалификация и да чакат на помощи. Трябва да спрем явлението професия "на помощи".

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн лв, а близо 50% от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20% с основно образование също, цитира публични данни Делчев. Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система, каза още той.

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, заяви Костадин Марков от СДС, член на Политическия съвет на РБ.

Това отново е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите, коментира още той.

Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството, каза Емил Кабаиванов от СДС, кмет на град Карлово и член на НКС на РБ.

Той подчерта, че РБ ще предложи законови промени за ускореното издаване на българско гражданство за хора с българско самознание, които са част от българските исторически общности зад граница.

Антони Тренчев от ДБГ, член на НСК на РБ, подчерта, че програмата на Блока за изборите ще внесе разум в морето от популизъм, в което, с коя от коя по-шокиращи е неизпълними идеи, се състезават останалите политически формации. Той посочи като напълно популистко наддаване предложенията на БСП за 1 200 лв. заплати, от ГЕРБ да я качват до 1 500 лв., а бивши партньори от десницата дори да обещават пенсии от 700 лв. Проблемите в страната се сведоха от партиите до някакъв търг с явно наддаване - РБ няма да се плъзне по този див популизъм, смята още Тренчев. Той добави, че през следващата седмица РБ ще представи акцентите си в други две ключови сфери - антикорупция и сигурност.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някой мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Венков
  Отговор
  1 14:21  11.02.17
  За това са прави,няма цял живот да ги храним тези търтеи-циганини!!!
 • jambazina
  Отговор
  2 15:34  11.02.17
  Що не го предложиха това докат беха патерица? Сега па и националнна доктрина точно па от тия дето първи тичат да лижат навънка. Паляци.
 • незнайко
  Отговор
  3 16:53  11.02.17
  Точно така, все от някъде трябва да се започне. Мололетните родилки без помощи, даже и след като ги навършат, око са родили преди това .Стига сме ги хранили тези цигани !
 • кроко
  Отговор
  4 18:15  11.02.17
  СУПЕР НАГЛА ЛЪЖА от кривата мутра меглена кунева!!! Нали тя е от Движение България на Гражданите!!! Именно тоя предложи да се дават стипендии на тройкаджиите, а сега ще им ги спира!!! В затвора, крива мутро!
 • Реалист
  Отговор
  5 21:32  11.02.17
  Много правилен ход и дано стане. След това още две стъпки - имотен ценз за гласуване и забрана за пенсионерите да гласуват. Така ще останат образовани и имотни хора милеещи за Родината а не разни руски и американски подлоги. Никой не може да ме убеди че пенсионера дето са го излъгали да си хвърли спестяванията от терасата е наред с акъла. А и пенсионерите - с зелените кашишки чорапи като Ксанибата ще останат "оут оф тхе гаме"... Понимаеш?

  Коментиран от #6

 • Дядо поп
  Отговор
  6 12:28  12.02.17

  До коментар #5 от "Реалист":

  Това,което предлагаш,няма да се подкрепи от никоя сила защото игнорирането на голяма група хора като пенсионерите на,който цял живот са им взимали пари за пенсионно и здравно осигуряване и са издържали разни търтеи е невъзможно,но лишаването от възможността да гласуват на лица цял живот на помощи и на лица невнасящи социални и здравни осигуровки може да оправи държавата.Това мангали,това разни гласоподаватели от чужбина веднага ще отпаднат,защото и не е правилно хора без никакъв принос към държавата да и определят съдбата.
 • Патето Яки
  Отговор
  7 23:22  12.02.17
  Предизборни глупости на тройкаджии завършили с клизми. Веднага да си покажат дипломите тези от снимката.

Напиши коментар:


Публикувай