373 4

Николай Ненчев: Ревизията във военното министерство е предизборен ход

Според бившия министър проверката буди съмнение, защото е направена за изключително кратък срок

Николай Ненчев: Ревизията във военното министерство е предизборен ход
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Стефанаки Йоанис

Бившият военен министър Николай Ненчев заяви, че ревизията във военното министерство от служебния кабинет изглежда като предизборен ход в полза на някого. В предаването „Тази сутрин” по bTV той коментира факта, че прокуратурата ще проверява над 100 обществени поръчки, направени в министерството по време на мандата му.

"Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои”, отбеляза Ненчев.

„Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок”, каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него.

По думите му ударът идва от управляващите в момента и е твърде вероятно да е от президента, който сформира служебния кабинет.

„Атакуват се всички поръчки, тоест всички хора, които са били ангажирани с тях в министерството, а тези хора продължават да работят там, някои от тях са повишени”, изтъкна Ненчев.

„Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър”, отбеляза той.

„Никога не съм оказвал натиск върху служителите, които се занимават с обществени поръчки”, категоричен беше бившият министър.

Той изтъкна също, че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. По думите му уволнените не са малко.

Николай Ненчев заяви, че очаква нови предсрочни парламентарни избори след тези през март. Той заяви, че най-вероятно Светльо Витков ще води една от софийските листи на Реформаторите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борис
  Отговор
  1 09:30  17.02.17
  Значи щом не ви изнася е политическа поръчка .Еми ако няма нарушения кво ти пука кой какво прави?
 • кроко
  Отговор
  2 10:50  17.02.17
  Ми, дано да има повече такива "предизборни ходове", в които бивши министи се изправят пред съда!
 • София
  Отговор
  3 13:14  17.02.17
  Нека да се обяват публично грешките.Пък нека народа съди.
 • антрашпиц
  Отговор
  4 13:38  17.02.17
  И какво значение има ако е виновен след като гарантирано няма да влезе в затвора.....

Напиши коментар:


Публикувай