1 508 6

Директорът на „Пирогов” подаде оставка

Мартин Христов

Директорът на спешната болница „Пирогов” проф. Стоян Миланов подаде оставка, съобщи БТВ.

Причина за решението му е смяната на тричленния борд на директорите с петчленен, направено от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев и заповедта, задължаваща новия борд да назначи за временно изпълняващ длъжността директор на болницата д-р Асен Балтов.

В молба до здравния министър Миланов е пожелал да бъде освободен като изпълнителен директор на дружеството и като национален консултант по спешна медицина.

Ръководството на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД е сменено с протоколно решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев от 16 февруари 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" .

Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия.

Със същото решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев определя нов състав на Съвета на директорите Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев.

В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор проф. д-р Асен Георгиев Балтов.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АЛООО
  Отговор
  1 16:19  17.02.17
  ПРЕДЛАГАМ РАЗСТРЕЛ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО
 • Додо
  Отговор
  2 16:42  17.02.17
  3 ма по лесно крадат от 5-ма ! Видял, е че повече не може да краде и си подава оставката !
 • Станишев
  Отговор
  3 17:27  17.02.17
  БЮРОКРАЦИЯТА РАСТЕ ДА ЖИВЕЕ БСП
 • БСП
  Отговор
  4 17:29  17.02.17
  Станишев ще спечелим ако на един изгонен назначим 3 ма
 • Роман дизел
  Отговор
  5 20:54  17.02.17
  То правителството е за два месеца ама нека видят там на солунската митница не и ли трябва директор че бай ти Ганя ще прави избори
 • незнайко
  Отговор
  6 11:56  19.02.17
  Ето затова кадърните бягат от БЪЛГЯРИЯ. Това временно БСПарско правителство са за затвора. Язък, че подведоха и такъв умен човек като Герджиков в техните манипулации. Сега "премиера" им играе по свирката.

Напиши коментар:


Публикувай