1 077 4

Осъдиха шофьорът Ерджан Йозкая, убил майка и дъщеря

Калина Петрова

Окръжният съд в Пловдив осъди турският шофьор Ерджан Йозкая, убил майка и дъщеря и нанесъл средна телесна повреда на бащата. Присъдата му е от две години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.Той е лишен да управлява моторно превозно средство за срок от пет години, считано от влизане на присъдата в сила.

Ерджан Йозкая бе признат за виновен в това, че на 4.01.2015 г. на път „Брезово – Раковски“ на 80-90 м преди жп надлез на железопътна линия Пловдив – с. Скутаре, при управление на лек автомобил „Ауди“ А4, е нарушил правилата за движение по пътищата. В района на жп надлеза турчинът тръгнал да изпреварва със скорост от 101 км/ч., въпреки поставените предупредителни знаци и хоризонтална непрекъсната маркировка, че изпреварването в участъка е забранено.

На 4.01. 2015 г. пострадалите Цв. Зв., съпругата му Б. Зв. и дъщеря му Б. Зв. били на гости при роднини в с. Войводиново, обл. Пловдивска. Около 20,30 часа потеглили към дома си в гр. Пловдив с лек автомобил „Опел Астра“, управляван от починалата Б. Зв. Свидетелят Цв. Зв. пътувал на предната дясна седалка, а на задната седалка се намирала дъщеря им Б. Зв. Всички били с предпазни колани, автомобилът се движел с включени къси светлини. Пътната настилка била суха, видимостта намалена, предвид тъмната част на денонощието и движение на изкуствени светлини.

На 4.01.2015 г. подсъдимият Ерджан Йозкая, свидетелката С. К., с която живеел на съпружески начала, и синът й от друг брак С.К. потеглили от гр. Истанбул с лек автомобил „Ауди“ А4 за Германия, където живеели от около 6 месеца.

В района преди началото на гр. Пловдив подсъдимият Йозкая спрял да зареди с гориво на бензиностанция „Шел“, след което се насочил на север по източния околовръстен път на Пловдив, като се движел със скорост около 100 км/час.

В същата посока – на север, към АМ „Тракия“ по същото време със скорост около 60 км/час се движел лек автомобил „Рено Сценик“, управляван от свидетеля Т.Р. Заедно с него пътувала Г.Т. и двете му деца. Преди началото на надлеза за с. Скутаре, превозното средство на свидетеля Т.Р. било изпреварено от друг автомобил с чужда регистрация. В района имало поставени предупредителни знаци и хоризонтална непрекъсната маркировка, която на ППС е забранено да застъпват и пресичат.

В 20,40 часа на 4.01.2015 г. подсъдимият Е. Й. навлязъл в описания участък, като управлявал превозното средство със скорост 101 км/ч. След като изпреварил лекия автомобил, управляван от Т. Р., настигнал превозното средство, движещо се преди него. Без да намалява скоростта, в решение да извърши маневра изпреварване, въпреки забраната за изпреварване и непрекъсната маркировка, отклонил и навлязъл с автомобила си в лентата за насрещно движение, по която в този момент в обратна посока се движел автомобила, управляван от Б. Зв. Сблъсъкът с насрещно движещия се автомобил бил неизбежен, предвид обстоятелството, че по границата на пътното платно имало монтирана метална мантинела, която не позволявала на водачката Б.Зв. отклоняване надясно. Пострадалата се опитала да задейства спирачната система и в този момент настъпил челен удар.

Според изготвената техническа експертиза основна причина за настъпилото пътнотранспортно произшествие от техническа гледна точка е, че водачът на „Ауди“ А4 Ерджан Йозкая е навлязъл в лявата за него западна лента на платното за движение на място, по начин и в момент, когато това не е било безопасно, т.е. когато там насрещно се е движел лек автомобил „Опел Астра“.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост читател
  Отговор
  1 19:25  22.02.17
  2 години и 8 месеца? Гавра. Всички от съдебната система са за народен съд и разстрел. Който може да напуска България,тук живот няма.
 • УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  Отговор
  2 20:35  22.02.17
  Надявам се някой такъв като този турски шофьор Ерджан Йозкая да прегази близки и роднини на длъжностното лице дало такава малка присъда на извършителя. Да видим тогава като става въпрос за роднини на съдия, колко години присъда ще му дадат? Дали ще е само 2 години като при този или ще е далече по голяма? НАДЯВАМ СЕ ГЕРДЖИКОВ ДА РАЗВЪРТИ МЕТЛАТА И В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ДА ЗАПОЧНЕ ДА УВОЛНЯВА НАРЕД АМА ДО ЕДИН. След това да се назначат съвсем нови хора току що завършили право. Няма друга оправия с тази "независима" съдебна система.
 • Гост
  Отговор
  3 15:57  23.02.17
  Да обжалва! Най-много да получи 1г. условна присъда като мнооооооого други като него! Добре де, наистина ли законите са ни такива или правораздаващите са неадекватни?!
 • адвокат 30 г стаж
  Отговор
  4 21:17  01.03.17
  правилната присъда е 5 години пи5р първоначален строг режим. тази присъда е на някоя селска кифла дето си е взела изпита с връзки, татко и й купил въпросите на казуса и е станала съдия по втория начин. понеже съдиите ни са таткови момиченца без никакъв опит морал и мозък, затова държавата ни е крайно несправедлива. просто едни фитки които не са за тога а за вкъщи да дондуркат бебета и да правят салати!

Напиши коментар:


Публикувай