Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 18:18 866 0

Борисов се хвали на Финладия с финансовата ни дисциплина

  • бойко борисов-
  • юрки катайнен-
  • финландия

Запознава колегата си с провежданата пенсионна реформа

Борисов се хвали на Финладия с финансовата ни дисциплина - 1
Снимка: БГНЕС

Впечатлен съм от финансовата дисциплина и реформите, които провежда българското правителство. Това заяви в телефонен разговор с министър-председателя Бойко Борисов премиерът на Финландия Юрки Катайнен, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговора Борисов е информирал финландския си колега, че страната ни е на едно от първите места в ЕС по нисък дефицит и нисък външен дълг и е държавата с най-ниски данъци в съюза. Премиерът е запознал  Катайнен с провежданите от българското правителство реформи в пенсионната и здравната системи и в сферата на държавната администрация. 

„Борбата с корупцията и организираната престъпност е един от основните приоритети на кабинета. Постигнахме много в тази посока и за това свидетелстват посещенията в България на директорите на Сикрет сървиз на САЩ, ЦРУ и Европол”, заявява министър-председателят, като откроява завършилата през миналата седмица визита на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов зад океана.

„През м. януари в Народното събрани ще постъпи за гласуване и промененият Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, с което още веднъж ще покажем на българските избиратели и на европейските си партньори, че спазваме поетите от правителството ангажименти пред тях”, допълва премиерът.

„Направеното в последните години от ръководения от вас кабинет звучи впечатляващо. Искам специално да подчертая, че работих много добре с вицепремиера Симеон Дянков, когато заемах поста министър на финансите в моята страна”, заяви Юрки Катайнен.

Той отговори положително на поканата на премиера Борисов да посети София в края на тази или началото на следващата година  и от своя страна покани българския министър-председател на официална визита в Хелзинки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА