Last news in Fakti

25 Февруари, 2017 14:00 2 582 5

Закъсняла медицинска помощ за починалото дете

  • починало дете

Дежурната сестра си е тръгнала броени минути преди трагедията

В столичното 52-ро ОУ не е имало дежурно медицинско лице по време на трагедията, при която загина 11-годишно момиче, съобщи bTV. Медицинската сестра си е тръгнала броени минути преди трагедията.

Детето е починало след спречкване със свой връстник, който го е ритнал в корема.

Директорът на учебното заведение Данко Калапиш поясни, че след като на момичето му станало лошо, с учителката са се отправили към кабинета на медицинската сестра около 16:30 ч. След като установяват, че тя не е там, те се връщат към класната стая и детето припада в коридора на училището.

Става ясно, че работното време на медицинската сестра в училището е от 8 до 16:15 ч.

Директорът подава сигнал на 112, но по думите му линейката се е забавила още 30 минути. През това време детето няколко пъти се връща в съзнание.

Колко точно е пътувала линейката все още не се знае. На помощ идва кварталният общопрактикуващ лекар.

Линейката откарва пострадалата в „Пирогов”, където медиците я приемат в състояние несъвместимо с живота, а последвалата реанимация е безуспешна.

Разпитите на участниците в трагедията продължават, като се очаква съдебно-медицинската експертиза, която ще каже дали ритникът в корема на момичето е бил фатален.

Още в понеделник кризисни психолози започват работа с децата и учителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦОЛЕ

    20 0 Отговор
    ОТГЛЕДАХМЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗРОДИ
  • 2 Варна

    6 2 Отговор
    Всички сме виновни за това!
    Защото позволихме утайката на обществото да управлява съдбите ни. Плодовете на това безхаберие, берем сега във всяка сфера на общественият живот.
    Думите на Борисов "Аз съм прост и вие сте прости и за това се разбираме" владее страната ни.
  • 3 бай село

    5 0 Отговор
    Алоооо г-да управляващи и политици, видяхте ли какви са плодовете на вашата демокрация ? Залисани в борба за избори , власт ,за кокал не виждате какво става в собствената ни РОДИНА! Млади и кадърни хора напускат страната ни ,безработни , бедни и пенсионери мрат като мухи, ученици се избиват , като гладиатори , на деца пари не се отпускат за операции, от мизерия и глад е обхванато болшинството от народа ,а вие ни заблуждавате с празни обещания! Не търсете вината в закъснялата медицинска помощ ! Вината е ваша г -да борещи се за власт, вие превърнахте държавата ни в дивия запад, тук се прилага закона на джунглата, оцелява по силния! До къде ни докарахте, да няма никаква сигурност за децата ни. Ако успее родителя , да си нахрани , облече и запази здраво детето си то бива убито в стремежа си да се образова, и в Африканските държави няма такава анархия.
  • 4 qqqqq

    2 0 Отговор
    Това е демокрацията да си свободен да правиш каквото си искаш особенно ако имаш пари. Другото е тоталитаризъм и полицейщина.
  • 5 гостенче

    0 2 Отговор
    Цялата паплач, която коментирате, това сте вие- пишещите тези коментари. Вие сте тези плод на демокрация или нещо друго.
    Това е изключително нелеп инцидент, в който едно момиче е ударило едно момче, и за да не се почувства неловко пред причтелите си (може би) той е отвърнал. За нещастие я е ритнал лошо и се е случила тази трагедия. Той не я смлял от бой, не е отишъл нарочно да я пребие, не я е ритал на земята като куче докато мърда, а просто я е ритнал.
    Хора, това е 11 годишно момче, 4-ти клас!!! Няма как някой да ми каже че действията му са осъзнати и е бил наясно с последствията от тази ситуация. Я се замислете колко щуротий сте направили в 3-ти 4-ти 5-ти клас. Най палавите години!!!!! В едно междучастие в коридорите на училището, на шега, на игра, или заради спречкване се раздават стотици шамари, ритници и юмруци по всевъзможни части от тялото. В случая се е случило най лошото и нямам човек в тази ситуация който да се раздва за това и да изпитва облекчение.
    Я си представете, че след като тя го е ударила първа, го изпраска в слепоочието и с него се случи най, лошото ???? Тогава какво??? И тя ли щеше да е убиица и да трябва да колим нея и семейството и???
    ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!! ТОВА СА ДЕЦА!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове