513 3

БСП и ГЕРБ спорят за формата на дебата

Калина Петрова

Въпросът за дебати между БСП и ГЕРБ очевидно предизвиква интерес. Между двата екипа се провеждат разговори за формата, съобщиха от БСП. Във връзка с разнопосочната информация, която се публикува, заявяваме следната позиция: Готови сме да участваме в дебати. Предлагаме да бъдат в два отделни формата: 1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов 2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите. За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност. 3. От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае.

В отговор пресцентърът на ГЕРБ съобщи:

Днес между екипите на ГЕРБ, БСП и трите национални телевизии проведохме разговори за формата на дебат. Както многократно заявихме – ще се съобразим с формата на дебат, която предлагат колегите от БСП.

В интерес на истината и за да спрем всякакви спекулации заявяваме, че на срещата, която проведохме постигнахме съгласие дебатът да се проведе на 1.03.2017 г. от 19:30 часа до 20:50 часа. Да се проведе на неутрална територия – в зала 6 на НДК и да бъде излъчен в реално време от трите национални телевизии. Форматът беше уточнен – в първата част лидери и екипи, втори модул – лидер срещу лидер. Преди часове стана ясно, че г-жа Нинова не е доволна от така постигнатото споразумение и предлага нов формат на дебата за пореден път. Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата. Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот. Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ментор
  Отговор
  1 20:34  27.02.17
  Комустите нямат самостоятелно управление до сега , няма с какво да се хвалят като успех. По скоро като провал , винаги до сега . Всеки може да разправя фантазията си , но едно е на приказки , друго е в дела. К. Нинова може да се похвали за кво беше уволнена от Станишев.Да не би да е за далавера? Или корупция? Ще бъде много хубав дебат , но да има неутрален икономист,анализатор. Нинова ще трябва да се скрие под масата.
 • Бай Ганьо
  Отговор
  2 21:03  27.02.17
  Комунистите искат дебат ама не им стиска и се молят ГЕРБ да не се съгласят че после да викат тях ги е страх . Нещо подобно на хем сърби хем боли .
 • Мършата
  Отговор
  3 21:11  27.02.17
  На комунягите хем им се исска, хем им не стиска! Очаквам дълга полит. криза! От комунягите нищо не става, до сега само провали и то какви! ПФ и ДуПиСе също играят много мръсна проститутска роля! Жалко че хората гласуват и се хващат за гол популизъм!

Напиши коментар:


Публикувай