778 0

Идват облаци и дъжд

Идват облаци и дъжд
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

През нощта ще преобладава ясно време, но в низините и в крайбрежните райони отново ще се образува мъгла.

Ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса. През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. До обяд ниската облачност в низините и по Черноморието ще се разкъса и намалее, мъглата ще се разсее.

Ще се появи до умерен югозападен вятър, който северно от планините ще се усилва. Ще бъде топло с максимални температури от около 12 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 22 градуса на места в Предбалкана. След обяд от запад ще започне ново увеличение на облачността.

Привечер и през нощта срещу четвъртък, с ориентиране и усилване на вятъра от запад-северозапад, през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали дъжд, в планинските райони - сняг.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Над планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен, по върховете - и временно силен югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, а на 2000 метра - около 5 градуса. Още преди полунощ, с преминаването на атмосферен фронт, в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Над Черноморието преди обяд ще е с ниска облачност или мъгла. След обяд видимостта в повечето райони ще се подобри до предимно слънчево, но на север от Варна облачността ще се задържи значителна. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър.

Максималните температури ще са от 10 до 12 градуса в северните райони, до 16-18 градуса - по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде два бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай