667 16

Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал
Стефанаки Йоанис

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. За престижния пост тя бе номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 09:56  03.03.17
  Истинска наследница на другаря Че
 • Леле Божке
  Отговор
  2 10:30  03.03.17
  Постът хич не е престижен. Такива като г-жа Нинова са повече от сто калпака! Аяла е пратил писмо до БСП да номинират вице и властитутката Нинова се е предложила. Сама! Петър Дертлиев, светла му памет, сигурно се е обърнал в гроба!
 • работник и колхозничка
  Отговор
  3 12:05  03.03.17
  Пролетарий от всички страни съединявайте се !!!

  Коментиран от #14

 • анто
  Отговор
  4 12:27  03.03.17
  Злобата на простака е безкрайна...... Ако беше ББ сигурно щяхте да се топите като сладолед през август ......

  Коментиран от #5


 • санто
  Отговор
  5 12:52  03.03.17

  До коментар #4 от "анто":

  Ще се топим !Защо да не се топим? След като ББ е направил ръст на БВП две поредни години над 3,5 % ,топенето е естествен процес!

  Коментиран от #6, #15

 • кроко
  Отговор
  6 13:10  03.03.17

  До коментар #5 от "санто":

  А топиш ли се че ББ е надскочил дълга на Живков и Луканов взети заедно?! И срещу тоя дълг няма нищо, бвп е 3 пъти помалко от на Живков? При Луканов поне има някакво оправдание за обеценка на лева. При ББ какво е?

  Коментиран от #11

 • анто
  Отговор
  7 13:21  03.03.17
  Колко сте елементарни..... Ами вашият ББ не може цял живот да санира това, което баи ви Тошо е построл...... :) И защо умишлено прескачате милиардния дълг в Евро, който и вашите внуци ще плащат...... :(
 • неутрален
  Отговор
  8 15:12  03.03.17
  До #2 "Леле Божке" - много злоба и некомпетентност. Ако четеш и слушаш новините в България, Аяла беше на конгреса на социалистите и е одобрил Нинова още тогава за да я предложи за поста. Има какво да се хареса в Нинова като оратор и лидер, за разлика от простотиите, които говори Боко. БРАВО НИНОВА! ЧЕСТИТО.
 • ifiif
  Отговор
  9 17:18  03.03.17
  Бат Бойко и ГЕРБ ще я бият като маче от дирек на изборите тази Нинова. Изобщо не виждам къде е тръгнала да се напъва.
 • gemd
  Отговор
  10 17:19  03.03.17
  Тея няма да влезат в парламента. В парламента са 1. Герб 2. Марешки 3. Обединените така мисля че ще е -. кой е луд да гласува за БСП?
 • сеато
  Отговор
  11 19:29  03.03.17

  До коментар #6 от "кроко":

  Ееее хе хе стига де !!!Тато остави 8 милярда $ дълг на Луканов! При "прочъфтяващата " соц. икономика Луканов обяви ФАЛИТ НА БЪЛГАРЯ!!! Сега нали икономикато ни не е добре? Е защо България може за обслужва два пъти по -голам дълг ? При положение че всички магазини сега са като "КОРЕКОМ" а при Бай Тошо един пършив телевизор да си купиш бая "кихане " трябваше да правиш! За по-младите "кихането " е да платиш още веднъж дадена стока защото целия пазар беше в дифицит!!!

  Коментиран от #13

 • Гост
  Отговор
  12 19:31  03.03.17
  Голям праз , какво ме интересува, ама нали сега предизборно тук трябва усложливо да ни го кажат
 • кроко
  Отговор
  13 20:45  03.03.17

  До коментар #11 от "сеато":

  При положение че тиквата е утроил, ако не и повече, дълга от време то на станишев и тегли заеми за да обслужва старите дългове - това по думи на горанов, не виждам какво ми дрънкаш за обслужване и работеща икономика. А един ден ще трябва да се връщат и неговите дългове. Тогава той няма да е на власт, защото най-малкото сам ще предпочете да се оттегли с жалък опит да прикрие БЕЗГРАНИЧНАТА СИ НЕКАДЪРНОСТ, но да се надявам че другите ще съумеят да връщат неговите дългове. С тиквата борисов на власт ни очаква съдбата на Гърция - само дългове и заробване за стотици години напред.
 • дедо Шишарко
  Отговор
  14 22:43  03.03.17

  До коментар #3 от "работник и колхозничка":

  Пролетарии от всички страни съвъкуплявайте се !
 • Варна
  Отговор
  15 23:21  03.03.17

  До коментар #5 от "санто":

  Я обясни как ББ е направил този БВП? - Много ми е интересно! ББ драги не прави БВП. - Това не е като да меси козунака на майка ти. Това са величини, които по никакъв начин не зависят от мозъка на един полуграмотен пожарникар! Второ: Не съм чул някой да споменава факторния анализ или анализа на верижните замествания, чрез който се устанавява причината за нарастването. Аз ще ти спестя теорията и практиката в тази посока и ще ти кажа, че причината за увеличението на БВП се дължи на по- високите продажни цени на стоките и услугите, които вдигат крайният резултат. Като толкова много искаш да се занимаваш с икономичесдки показатели, то вези обърни внимание на данните за дълтга на страната от 2008г. до този момент, както и справката за консолидираната фискална програма от сайта на МФ. Като изследваш данните пак ме потърси за да ти обясня как се случват нещата. През другото време е добре да си мълчиш защото дрънкането на празни приказки е безполезно! Винаги проверявай думите на Борисов защото те в повече от 70% са абсолютна лъжа. Той казва 1 дума истина и още 3 думи лъжи. Винаги лъже! - Абсолютно винаги! Накрая за домашно ще ти дам една задачка. Колко е стойността в лева за година от лихвите по взетите от Борисов заеми? Ще те улесня! Средно претеглено лихвите по договорите е около 3%.
 • ВНВ
  Отговор
  16 21:36  04.03.17
  Дрънкате си тука слушете какво ви дрънка госпожа "лъжа" и нейната кохорта "бедни" милионери! Орворете сайта на министерство на финансиите (вече го контролират от БСП) и ще видите, че нетният държавният дълг почти не е нараснал от 2014г. - след като Борисов е взе властта за втори път до напускането му в началото на тази държава! Дълга от 10 миларда лв., които са взети си стоят в фискалният резерв на правителството... А правителството плати милиарди за простотиите на правителството на Орешарски, което успя да докара бюджетен дефицит от близо 5 миларда лева. Това са фактите за това банквите лихви по ипотечните кредити са между 3-4% , преди две години бяха 5-6% и банките се кълняха, че няма как да ги смъкнат....

Напиши коментар:


Публикувай