602 4

Лекарка обвини шефа на "Пирогов" в поръчково уволнение

Мартин Христов

Председателят на Асоциацията на работещите в спешната помощ д-р Десислава Кателиева съобщи в отворено писмо до медиите, че е била уволнена от директора на "Пирогов". Като причина, тя изтъква "смелостта да казвам истини".

От 1995 г. д-р Кателиева практикува само и единствено спешна медицина, а от една година работи в "Пирогов".

"Независимо от недостига на кадри и свръхнатоварването с пациенти, днес аз се оказах излишна за спешната болница с моя 22-годишен стаж и специалност спешна медицина. Днес по поръчка на един отмъстителен министър и зависим директор вече не работя в „Пирогов“", пише в отвореното си писмо лекарката.

Тя твърди, че уволнението й е по поръчка на служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, след като била предупредена от новоназначения директор на спешния институт д-р Асен Балтов да се въздържа от медийни изяви.

"Преди една седмица излязох пред „Пирогов“ в защита на д-р Атанас Кацаров, който по поръчка бе поставен в условия да не може да се грижи за пациентите си. Днес бях уволнена, като ненужен спешен медик, защото имам смелостта да казвам истини. Няма да ме спрете, г-н министър и г-н директор!", категорична е Десислава Кателиева.

Изпълнителният директор на Пирогов професор Асен Балтов каза пък пред БНР, че доктор Десислава Кателиева е била освободена, а не уволнена:

Тя не е уволнена, а на сайта на "Пирогов" ще излезе защо точно е освободена. Тя надхвърля часовете, в които може да работи по закон, по кодекс на труда и е показано точно по кой член. Това, че тя казва, че е уволнена, не е така. Няма да влизам в обяснителен режим, каза Балтов.

Ето какво е официалното съобщение на сайта на "Пирогов":

Договорът на д-р Кателиева е прекратен на основание чл. 334. ал. 1 от Кодекса на труда – Раздел прекратяне на трудов договор за допълнителен труд.

Д-р Кателиева работеше в „Пирогов” на втори трудов договор. Изплатено й е обезщетение за неспазено предизвестие. Прекратяването на трудовия договор е в съответствие с действащо законодателство на Република България.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 21:10  07.03.17
  А кажете че това правителство е честно и не испълнява поръчки.
 • гост2
  Отговор
  2 21:36  07.03.17
  и правилно са я изритали! когато яде кифтетата с москов не рева.газ до дупка за лизачите
 • Варна
  Отговор
  3 22:09  07.03.17
  Единственото което виждам в последните 27 години е някаква вакханалия която се вихри в София. - Интриги, некомпетентност, шуробаджанащина и самоуправство Няма закони има роднини и приятели и отчайваща наглост! София е гнила!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  4 20:38  08.03.17
  КАКВО ПЛАЧЕТЕ БЕ ХОРА КАКВА ЛЕКАРКА Е ТАЗИ КОЯТО РАБОТИ НА 2 МЕСТА ТЯ ДА НЕЕ СЕРВИТЬОРКА 12ЧАСА В ЛИНЕИКАТА И ПОСЛЕ 12 ЧАСА В ПИРОГОВ .АЗ СЕ СТРАХУВАМ ЗАЩОТО СЛЕД ТЕЗИ ДЕЖУРСВА НЕВЪЗМОЖНО Е ЧОВЕК ДА НЕ ДОПУСНЕ ГРЕШКА А АЗ НЕ ИСКАМ ДА БЪДА ГРЕШКА НА ЕДИН УМОРЕН ЛЕКАР . АЛЧНОСТА НЯМА ГРАНИЦИ.

Напиши коментар:


Публикувай