770 3

Михов: На Балканите тлеят страхове от миналото

Михов: На Балканите тлеят страхове от миналото
Стефанаки Йоанис

Нашата коалиция осъжда поведението на Турция и счита, че намесата й във вътрешните дела на България, по отношение на агитацията на турския министър на труда и социалната политика за ДОСТ, е абсолютно недопустима и неприемлива. Това заяви в ефира на бТВ по време на предизборен дебат ген. Михо Михов, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в 16 МИР Пловдив-град.

По думите на ген. Михов секторът „Сигурност“ в България наистина е в упадък, а Югоизточна Европа и Западните Балкани са твърде уязвими и възбуждат нови страхове от миналото. Той поздрави в ефир новия началник на отбраната ген. Андрей Боцев, като сподели, че е с достойна войнска подготовка и морал.

„Ако Европа мине на две или повече скорости, това ще се отрази безкрайно лошо на българската сигурност и авторитет. Европейски сили за отбрана едва ли ще бъдат изградени, a НАТО ще бъде по някакъв начин накърнено от разпадането или преминаването на няколко скорости. Българската армия трябва да бъде работоспособна, МВР да бъде реформирано най-после и съдебната система да раздава правосъдие и справедливост“, каза Михов.

По отношение на правораздаването, бизнеса и корупцията ген. Михов отбеляза, че ПП АБВ е започнала своята стратегия за реформирането на съдебната система още по миналата година и че според коалицията главният прокурор и останалите прокурори трябва да бъде избираеми. Според Михов корупцията не идва от бизнес климата, а от политическия климат, защото политиците рекетират предприемаческия дух на бизнесмените и работодателите.

За развитието на Пловдив ген. Михов каза, че има 35 000 фирми, които заедно с икономическата зона „Тракия“, дават работа на 285 000 души от града и областта. Хората искат да гарантират своето трудово място и цялата политическа власт в района трябва да работи за това.

Михов припомни колко важно е реализирането на имотния регистър във всички съдебни райони, защото това също е в основата на корупцията и недоволството на гражданите, чиито имоти са присвоени, препродадени и пр. Друг важен проблем, който той засегна, е каква ще бъде ролята на народните представители от региона по отношение на ускоряването на дейностите за подготовката на Пловдив като „Европейска столица на култура“ и как ще бъдат управлявани средствата от 23 млн. евро и 11 млн. евро за обновяване на базиликата в града.

В заключение ген. Михов каза, че целите на Коалиция „АБВ – Движение 21“ за Пловдив са европейски стандарт за качеството на живот, обществен ред и сигурност и изграждането на града като културен и туристически център на България.

P.S.

Факти.бг напомня на читателите, че народът категорично заяви чрез референдум волята си да избира депутатите с мажоритарен вот.

Политическата класа се уплаши и предпочете пак да се скрие в безличните партийни листи.

Факти.бг счита, че е нагло да искаш от някого мнението му, когато току що си му ударил шамар, за да замълчи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кариерист и мижитурка !
  Отговор
  1 13:07  09.03.17
  Отново на бой за място в НС! Лайкучка която и лае и хапи! Нагоре лази, надолу гази! Вдъхващ надежди които никога не реализира! Тежко оногова който му се довери ! Букова дъска! Ще преметна цялата странс!
 • В този храст заек няма!
  Отговор
  2 13:47  09.03.17
  Локуми и ластици!
 • Умен но следварително !
  Отговор
  3 14:03  09.03.17
  И баба така знае! Ти къде бе досега и какво върши, за да не се стига до там че днес сме със свалени гащи бе пуяк? Крепи К.рчо на заплата! Играч! Топографски знак! Нагажданов на ведомост! А какво свърши за сигурността и отбраната на страната - "градивно" разрушителство! Съд! Народен съд!

Напиши коментар:


Публикувай