Last news in Fakti

10 Март, 2017 08:56 2 168 15

Йончева и Добрев се скараха за оградата на границата с Турция

  • делян добрев-
  • елена йончева-
  • спор-
  • ограда-
  • избори

Кандидатите за депутати Делян Добрев от ГЕРБ и Елена Йончева от БСП коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия критиките на Турция към България за ограничените секции за гласуване.

Отношенията с Турция

"Турция се меси във вътрешнополитическите отношения на България", смята Йончева. Тя смята, че страната ни трябва да отговори твърдо на Анкара, която осъди лимита от 35 секции в страната за изборите на 26 март.

Според Делян Добрев пък не е нужно да реагираме на критиките на съседката ни: "Това си е наша работа. Ще открием толкова секции, колкото решим. Този закон не може да се промени".

Същевременно, той подчерта, че Турция е важен инвеститор у нас, като изтъкна, че за хората е важно да има работни места и доходи.

Охраната на границата

"България е с разградена граница. В Свиленград ми казаха, че тя е превърната в акционерно дружество", коментира Йончева и заяви, че границата ни не се охранява достатъчно ефективно.

"Твърдите, че едва ли не оградата по границата може да се прескочи със стълба. Това е несериозно", контрира Добрев.

Той предложи двамата с Йончева да закупят стълба и да опитат да преминат: „Ще ни арестуват на километри преди да стигнем. Как се охранява границата е държавна тайна. Границата се охранява както трябва и никой не може да премине”.

"Държа да кажа, че с оградата са направени огромни корупционни схеми. Направили сте ограда за 1 милион, а при Орешарски тя е струвала едва 250 000", заяви тя.

Добрев обаче набързо контрира. "Желязото, с което е строил ГЕРБ е подцинковано, а вашето не е. Нашата ограда е 5 пъти по-тежка от вашата. Съответно, ако вие я бяхте направили така качествена, щяхте да дадете над милион и половина, а ние сме дали 700 хиляди, а към всичко сме направили и път", заяви той.

За Европа на две скорости

„Ние вече не сме и на втора скорост. Ние сме на първо място по корупция. Вижте какво става със свободата на словото. През 2016 година ние сме на 116 място по свобода на словото, а през 2009 бяхме на 68. Ние се нареждаме до Зимбабве”, каза Елена Йончева, кандидат-депутат от БСП и водач на листата в Хасково.

„Никой не може да ни постави насила на една или друга скорост. В момента ние се движим се с втората най-бърза скорост в ЕС, защото икономическият ни растеж за миналата година е 3.6%. На каква скорост се движим и колко бързо настигаме другите европейски държави, зависи от нас самите. За това обаче трябва да имаме реална икономическа политика, а не глупостите, които се предлагат от колегите”, каза от своя страна Делян Добрев, кандидат за депутат от ГЕРБ.

Йончева пък му отговори, че може би затова от Брюксел ни наричат „изоставаща държава”.

Попитани трябва ли да се преразгледа членството ни в НАТО Елена Йончева отговори, че никои не поставя под съмнение членството на страната в ЕС и НАТО. „БСП не мисли за преразглеждане на членството ни в НАТО”, категорична беше тя.

Според Добрев не трябва да се поставя под съмнение членството на страната в ЕС и НАТО. „Взели сме милиарди левове безвъзмездна помощ. То подкрепя нашата инфраструктура, земеделие, създават се правила, които да направят България нормална държава”, каза той.

За санирането и АЕЦ „Белене”

„Това е абсолютна кражба. Това е една все едно една гнила ябълка да я покриете с целофан. Дадохте 2 милиарда за декорация”, каза Елена Йончева.

„Ако ги краде някой, то това са и вашите хора”, отговори и Добрев. И я попита: „А кой хвърли 3 милиарда в гьола в Белене?”.

„За нас е важно да направим така, че икономиката да се развива колкото се може по-бързо и да има повече инвестиции. Важни са работните места и доходите през следващите четири години”, каза Делян Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХойБай

    14 7 Отговор
    Държавата НЯМА... https://www.google.bg/
    (Заглавия на журналистическа словослагателност по медиите!)

    Държавата НЯМА как да се намеси в спора в рудник "Бабино", той е ...

    Българският туризъм работи за конкуренцията, държавата НЯМА ...

    Държавата НЯМА спечелено дело за реституция в Страсбург...

    Държавата НЯМА да се меси в спора между работници и ...

    Винетките са незаконни, но държавата НЯМА да връща пари..

    Борисов попари надеждите на учителите: "Държавата НЯМА ...

    АБВ: Държавата НЯМА единна позиция за бежанците...

    Шокиращи признания на Гриша Ганчев: Държавата е фалирала ...


    http://www.vbox7.com/play:7ad4dbf7f3

    Държавата НЯМА...
    (Митко Динев)

    НЯМА лъжа и НЯМА измама,
    живеем в държава наречена НЯМА!
    Все никой за нищо НЯМА вина,
    НЯМА такава друга страна.
    Събуждаш се сутрин дори по пижама,
    и веднага се сблъскваш с термина НЯМА.
    НЯМА ти чехлите, нямате ток,
    НЯМА и парно в целия блок.
    Отиваш мъм банята.. какво? НЯМА вода!
    НЯМА и паста "Поморин" за беда,
    НЯМА сапун, НЯМА чиста хавлия,
    и в кенефа отваряш - НЯМА хартия.
    Отваряш хладилника - нищичко НЯМА,
    само едно сирене около 35 грама.
    Затуй пък шири се волно на свобода,
    бутилка студена чешмяна вода.
    На доктор отиваш - "Нямате час..",
    те връща сестрата с камерен глас.
    Вземаш си час но въпросната дама,
    сега пък ти казва - "Доктори НЯМА"
    А съседа ти фелдшер със тебе клюкарства,
    че нямат заплати.. и нямат лекарства.
    И макар че си болен и кат циклама,
    усе

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Той

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХойБай":

    Дай го цялото произведение, ама го слагай на парчета, че мястото е ограничено.
  • 3 Чичо ТОДИ

    7 7 Отговор
    Аз вЕрвам на Дейвид и Бойко. А не на Вас. Границата ни е отлично охраняема. Уффф...Дейвид взе, че си тръгна...И КОМУНИСТЪТ ДОКТОР Бойko го последва... А Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши с ангелското си личице пришълците. Така, най-сетне ще направи нещо смислено за Родината ни! ГАРАНЦИЯ, че пришълците ще заобикалят ОТДАЛЕЧ БГ-ТУРСКАТА граница и ще пращат зловещи снимки и СМС-и на роднини и близки да избягват България...
  • 4 Янко

    13 9 Отговор
    Ако според Делян Добрев "Турция е важен инвеститор у нас" , то за мен възниква съмнението : "За Делян Добрев ли са важни турските инвеститори ?
    Защото покрай мен няма турски инвеститор : нито важен, нито неважен!
  • 5 Гост

    10 12 Отговор
    Ей тази Йончева толкова и журналист беше сега като я слушаш как говори виждам и каква депутатка ще е .Пази Боже!!!
  • 6 Българин

    15 10 Отговор
    Елена Йончева от новите комунисти ама тя говори глупости като старите. Щяла да прескочи с една стълба оградата,тази нормална ли е ? Тя никога не е ходила там ама говори глупости. Първо да отиде да види и тогава да говори така,ама по стар български обичай пак ще вземе да намери за нещо да мърмори. Европа на две скорости-ами 1то си зависи само от нас на каква скорост ще сме,и да искаме с Германия на една скорост не можем да се мерим .2-ако дойдат на власт дружките и и на задна включваме . Толкова пъти вече се е случвало. Омръзна ми да правим крачки 1напред 2 назад

    Коментиран от #9

  • 7 кроко

    8 7 Отговор
    Хич няма да се очудя ако делян добрев е казал че тяхната ограда е „поДцинкована” и затова е 4 пъти по-скъпа. Черния път покрай оградат сигурно и той е струвал много. Но какво да каже жалко човече, завършило „нещо си и АРТ” и станал министър на икономиката!

    Обаче е факт че отдавна трябваше да е готова тоя ограда. Тиквата на всеки му е ясно че приоритета му е краденето, ама с оградата не трябваше да постъпва така така. Поне с това нещо.
  • 8 Другар

    11 7 Отговор
    Алооо другарко Елена Станишева,по-спокойно,успяхте да родите на 60 години,но не сте застрхована от инфаркти!
  • 9 кроко

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ти що не прочетеш първо статията, пък тогава коментирай - това за стълбата го казва делян добрев. Йочнева казва че охраната на границата е превърната в бизнес - щом в България влизат нелегални джангали, значи има как да се мине през границата ни и е обществена тайна че си плащат за това. А другия бизнес, който визира, е с цената на оградата, която още не е изцяло изградена.

    Иначе на каква скорост сме, достатъчно ясно говори факта че сме на последно място в ЕС по всички показатели и става само и еднинствено по-зле. Така че помисли си пак с кой правим крачките назад.

    Коментиран от #10

  • 10 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Кроко колко си прав не знам ама се виж твой коментар някога имал ли е повече+ отколкото –??? Така че се замисли кали си прав! За статията да ти кажа -това е едно скорошно интервю на тази г-жа Станишева (бивша де) в което каза че оградата била смешна и с една "стълбичка"и можело да се прескочи).До това на каква скорост се движим си зависи само от нас като през няколко години идват комунистите на власт веднага включваме на задна скорост и хората ги изпращат с камъни,ама след това те толкова скрити капани са заложили че като им дойде новия лидер и веднага започва да плюе и да лъже хората и да вика ние сме нови!Нови като Елена Йончева (Станишева).

    Коментиран от #12

  • 11 ЛЪИ

    7 4 Отговор
    Ако имаше граница и ГРАНИЧНИ НОРМАЛНИ СЛУЖБИ, тогава КАК ЩЕ НИ ИЗЛЪЖИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ГАДНИ, че в Б-я има 17000 идиотски ПЛЕВЕЛА, които са обявени, А КОЛКО СА ТОЧНО, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ и тези терористи всеки ден СЕ ДВИЖАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ сред и без това НЕЩАСТНО-БЕДНИЯ НАРОДЕЦ български, ПФУУУУУУУУУ... БЕЗРОДНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ политици, лъжи, ЛЪЖИ и САМО ЛЪЖИ ОТ ВАС, БОГ да ви убие, че сте ЕДНИ и същи в ГЕНОЦИДА към НАРОДА СИ!!! Само АЛЧНОСТ, КРДЦИ и ПРОДАЖНИЦИ сте, друго от вас НЕ СМЕ и ОЧАКВАЛИ!!! А на нас ни остава само ГА ГРАБНЕМ оръжие и да ви ИЗТРЕБИМ заедно с тия навляци-плевели-терористите!
  • 12 кроко

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Ок, така да е за стълбата, све пак Йочева е права че преминаването и изграждането на оградата си е бизнес. Как гърците успяха да я направят, а ние все не можем?

    Ако под комунисти, идващи на власт, визираш боко тиквата, съм съгласен. Щото само той е бил на власт от 2009 до сега и освен да сме се обезлюдили с и аз не знам колко стотин хиляди, да утрои дълга, да увеличи влиянието на всякаквите монополи, да слее напълно и трите власт, друго не съм забелязал да е свършил тиквата. Да са се вдигнали нещо пенсии и заплати в частния сектор? Нещо да са разбрали хората че живеят по-добре?
  • 13 Българин

    2 3 Отговор
    Кроко , ок правенето и минаването на оградата е бизнес отиди и ти да се хванеш тогава. Когато я започнаха комунистите оградата в правителството на Орешарски което ти си пропуснал да забележиш след 2009година случайно тогава поръчката я спечели фирмата на председателя на БСП Казанлък и ако това е случайно?? За хората които са напуснали България само след 2009 ли са напуснали? Да те светна и през комунизма напускаха и все посока запад.
  • 14 Българин

    3 3 Отговор
    Кроко , ок правенето и минаването на оградата е бизнес отиди и ти да се хванеш тогава. Когато я започнаха комунистите оградата в правителството на Орешарски което ти си пропуснал да забележиш след 2009година случайно тогава поръчката я спечели фирмата на председателя на БСП Казанлък и ако това е случайно?? За хората които са напуснали България само след 2009 ли са напуснали? Да те светна и през комунизма напускаха и все посока запад.
  • 15 неутрален

    7 1 Отговор
    Добрев да се засрами, а пишещите с грозни изрази срещу Йончева нямат ли срам, какво го засяга #8 "другар", че Йончева е родила според него на 60 г. Нямаш ли срам, но какво да се чуди човек- какъвто е вожда Винету на ГРОБ, такива са и последователите, пълководеца се държи по телевизиите просташки, така и последователите. Колкото за оградата е пълен боклук и умишлено не се довършва и не се охранява. Нека Винету и неговите алчни министри не ни заблуждават. Скоро се изнесе статистика, че през България са преминали 60 000 души, умножете ги по 1 000евро получаваме 60 000 000/шестдесет милиона евро/, е защо да се довършва оградата и да е стабилна, какво ще стане с Боко, митничариончетата, техните началуници, ексминиостъра Бъчвичка, ах горките те, как няма да драскат да се върнат на власт и защо да довършват оградата????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове