476 2

Герджиков: Основната ни грижа е жп транспорта

Мартин Христов

Основната ни грижа като отговорно правителство, макар и с кратък времеви мандат, е железопътният транспорт, заяви министър-председателят Огнян Герджиков на откриването на Регионалната конференция „Инвестиционни възможности за транспортния сектор“, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Нуждаем се от незабавни и смели решения, от решителни политики за спасяването и модернизирането на този прекрасен способ за транспортиране на хора и товари, от сериозни инвеститори. Нуждаем се и от подкрепата на европейските ни партньори“, добави премиерът.

Министър-председателят приветства европейския комисар по транспорта Виолета Булц, под чиято егида се организира конференцията. Той изрази очакването си на днешния форум да бъдат дискутирани конкретни инициативи за насърчаване на финансирането на инфраструктурата в Европа.

Герджиков отбеляза, че през предходния програмен период с европейско участие са били изпълнени редица важни за България инфраструктурни проекти, ползата от които е видима за обществото. Той даде пример с изградената автомагистрална мрежа в южна България, която облекчи транспортните потоци от София към Бургас и южната ни граница с Турция и Гърция.

„Очаквам през настоящия програмен период да се доизградят и основните железопътни линии по същото направление”, заяви министър-председателят.

Премиерът Герджиков определи като неоспоримо богатство стратегическото положение на страната ни в географски и геополитически план.

„Това положение е благословия, но и изпитание в контекста на съвременните глобални предизвикателства. Въпросът е как заедно с европейските партньори да изберем най-точния алгоритъм за национална транспортна политика в синхрон с европейската“, подчерта още Герджиков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • глупав премиер слаба държава
  Отговор
  1 17:23  23.03.17
  Герджиков,когато дойдат комунистите на власт кога през парадния кога през задния както сега ,винаги се започва -спираме магистралите и започваме с релси. И до сега КАКВО НАПРАВИХТЕ? Само да сте против ГЕРБ ? Защо? На кого е нужно това? Магистралите са хубаво нещо !Толкова ли е трудно да се признае това ? Най лошото във вашия случай е че не само говорите но и правите глупости само и само да оправдаете селските лафове че "асфалт не се яде" -А релси ядът ли се???
 • киро
  Отговор
  2 20:19  24.03.17
  Значи направиха магистрали в Южна Б-я и сега ще правят жп транспорт в същото направление ?! А СЕВЕРНА Б-Я ?????????????????? Абе Герджик мноооо си проззззз ! Направо да взривяват тунелите на автомагистрала Хемус , да се знае че няма преминаване !

Напиши коментар:


Публикувай