1 220 1

Избиратели нахлуха в секция в Бурса, намеси се полиция

Мартин Христов

Изборният процес в една от секциите в Бурса бе спрян, след като избирателите нахлуха вътре. Полицията се намеси и освободи входа на секцията. Около 50 души, чакащи пред училището да гласуват, бяха натоварени в автобус и извозени към друго място за гласуване, в което чакащите били по-малко, съобщи Нова тв.

10 минути по-късно гласуването беше възстановено.

По-рано сутринта в същата секция полицаят, опитал се да въведе ред, бил съборен на земята от хората, опитали се да влязат вътре.

Припомняме, че в секциите в чужбина гласуването става по-бавно, след като ЦИК реши хората, които не са в списъците, да попълват декларацията си за гласуване само вътре в СИК-овете. Това доведе до образуване на две опашки от чакащи пред една и съща секция - едната за попълване на декларация, и втора - за гласуване. Причината е, че тези декларации се обработват ръчно след полагане на подпис от избирателя върху декларацията пред членовете на СИК.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дедо Гошо
    Отговор
    1 14:16  26.03.17
    Нека се бият , като са прости законодателите ни ! Като не съм в изборните списъци, кой и кога ще засече , че съм гласувал на няколко места с попълнени там декларации и как ще анулират излишните ми гласове ?

Напиши коментар:


Публикувай