Last news in Fakti

30 Март, 2017 12:09 913 9

Водата в София поскъпва с 18%

  • софийска вода
Водата в София поскъпва с 18% - 1

Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрило искането на „Софийска вода“ за 18% повишаване на водата. Решението е взето на закрито заседание на държавния регулатор. По този начин се приема искането на концесионера в София - френската компания "Веолия".

От Комисията два пъти са разглеждали предложението - отхвърлили го на първото заседание, но крайна сметка са променили решението си и цената предстои да се повиши. Още от 1 април кубик студена вода ще струва 2.16 лв. с ДДС, или с 34 стотинки повече в сравнение със сегашната цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 омега

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Още малко и завинаги ще се махна от тази пхротивна държава окупирана от мафия. И ако си мислят политици и други, че ще емигрирам в съседните или другите кенефи по света се лъжат - направо далеч от планетата. тия не мога да ги гледам и лъжепатриоти и сини и червени и еврейската им мафхия и масони и всякакви арогантни алчни човечета и политици и държавни служители и корпоративни палячовци. Нали подземните богатства били държавна собственност? Значи наша на нас БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД принадлежат. как тогава разни човечета на държавни постове ги раздават и вода и злато и терени на чужденци и при това им позволяват да ни дерат и скубят и с деанъци такси? Ето тия заспали военни и ПРАВООХРАНИТЕЛНИ ОРГАНИ ще закопаят тая скапана държава и изстрадал народ. щото и морал на българи нямат от десетилетия. При монархията на Борис поне офицерите повечето имаха чест и трепеха разни врагове, но тия така сладкос пят, че ще изчезне тоя народ ид ържава незабележимо. Честити ви тикви на власт и паметници и празни стадиони и села! Още малко ми остава да разбера дали поне малко е останало справедливост в някои органи тук и ако не е, пия киселина и се махам от тая проклета планета, населена с животни и в човешки вид и какви ли не. поне няма да се ядосвам повече и да им страдам простотиите.

    Коментиран от #3

  • 3 👽👽👽зелени човечета

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "омега":

    Недей бе човек!Отчаянието е обзело болшинството от народа / без такива като коня дето се къпе в реката и е щастлив / но не това е начина!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Масастол

    2 0 Отговор
    Е то беше ясно.
    Аксиоматично правило е -
    щом властта започне да развързва кесията и вдигне леко пенсиите, следва е поскъпване на тока, водата и т.н. Пенсионерите имат наколко месеца буферен период , да се почувстват "по-богати".
  • 5 омега

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "👽👽👽зелени човечета":

    Какво значи "Недей!" Да не съм се родил разни примати човешки да ме експлоатират за мижавни пари, да им плащам данъци, да им давам привилегии да ме третират като донор добитък и да ми казват как да живея в собственният си живот? По-добре далеч от тия!~ Остана ли така ми иде да трепя, че акос е захвана и държава няма да остане. Страх ме е да се захвана. Защото тръгнеш ли по този път, само смърт сееш и те коси. Дори и накрая да унищожиш изродите, живота ти пак е минал напразно заради тях. А са много. май заминаването е единственният начин за мен? Не мога да гиг ледам вече и държавни институции и разни корпорейшън нагли и буквално намразих и държава и куп народ. Защо дас тоя? И да съм жив до 80 години нещо добро да виждам? Няма. тогава няма и смисъл от мъките и ядовете и да хрантутя отрепки паразити! Или трябва да се изтрепят или да се махам. Не може така да се живее хем така хем инака!
  • 6 Тодоров

    3 0 Отговор
    Копирам си коментара към една друга статия, че рапъри се били изпикали пред Народното събрание. А той е точно към тази статия. Публикувано във факти.бг: "Бих ги поздравил, ако се изпикаха пред ДКЕВР и пред нейния председател Иван Иванов. Водата в София поскъпва с 18%. ЗАЩО ? За да угодим на VEOLIA, която чрез партийното си и европейско лоби диктува водния пазар не само в София, а и в други държави. Или защото е източник за пълнене на партийни каси чрез подписване на неизгодни водни концесии от някои партийни централи. Доставчиците на оборудване и тръбопроводни системи на СОФИЙСКА ВОДА с години не са си променяли цените. От къде идват увеличените разходи? Иван Иванов под сурдинка намекна, че е готов да съдейства за намаление на цените. Значи през тези няколко дни след изборите някой му е наредил да вземат решение за вдигане на цените на водата с 18%. Явно някоя партия ще трябва да се отчете за извършено "скрито" финансиране към нея. Айде сега да видим как ще реагират Бойко Борисов и Патриотите. Или това отново е поредното изплюване върху лицето на българина - вече ни избрахте, гледайте си работата, ПРОСТОЛЮДИЕ ! Ако това е натиск отвън върху Бойко Борисов, нека най-накрая каже "аз съм българин" и г-н Арно Валто Де Мулиак не ме интересува какво иска и да "духа таратора".
  • 7 8888

    3 1 Отговор
    Ако изборите вършеха работа, щяха да ни ги забранят. - Казал го е Марк Твен.
    Бих допълнил В България всяко служебно правителства натворява страшни л.йна и изчезва. Обърнете внимание без изключение. После благородно идват "народните избранници". Да видим дали и тези по стара традиция ще"забравят" да отменят стореното зло. . .

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "8888":

    Какво общо има служебното правителство? Комисията за енергино и водно регулиране е с непроменен състав от години. При всички тези милиарди в енергетиката, мислиш ли че решенията за увеличения в цените се взимат случайно! Мислиш ли че ЕРП-тата не се отчитат на партиите, които им осигуряват комфорта да не ги проверяват за нищо?
  • 9 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    1 0 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ....ОТЛИЧНО !!!
    ДАЖЕ НАПРАВО ДА ВДИГНАТ НА 25 %......СПОРЕД ЗАПЛАТИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ СОФИЯНЦИ.....ЕДНА ЧИСТАЧКА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ...ТЕРМИНАЛ 1 И 2 ПОЛУЧАВА 2000 ЛВ....ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИ ДЕЙНОСТИ В ИКОНОМИКА,ПРОМИШЛЕНОСТ, ПРОИЗВОДСТВО И Т.Н.
    ИЗОБЩО НЯМА ДА УСЕТЯТ ПОВИШЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НЕ САМО НА ВОДАТА А И НА ПОВИШЕНИТО НА ЦЕНИТЕ И НА СТОКИ И УСЛУГИ И ЗА ВСИЧКО ДРУГО ЗА КАКВОТО ТАМ СЕ СЕТИТЕ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове