Last news in Fakti

1 Април, 2017 10:11 1 244 11

Бизнесът: 30% скок на газа ни убива

  • газ-
  • мляко-
  • зеленчуци
Бизнесът: 30% скок на газа ни убива - 1

Остър отговор от страна на бизнеса на решението за поскъпване на природния газ с 30%.

Сдружението „Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес” посочи, че резкият скок на природния газ ще ощети и хората, и бизнеса, а решението е взето „по непрозрачен начин, по съкратена процедура и без обществено обсъждане”.

Неблагоприятният ефект от него ще „удари” редица сектори в българското производство, при които енергийните разходи имат значителен дял при формиране себестойността на продукцията. Сред тях са млекопреработването, хлебопроизводство, оранжерийното производство.

„Предвид изключително острата конкуренция на произведените в България стоки с тези от внос от други страни от Евросъюза, едва ли повишаването на цените за крайния потребител би било решението на въпроса. Загубата ще се калкулира изцяло за сметка на производителите”, пишат от сдружението в позицията си, изпратена до медиите.

„Знаем какви са формалните основания за вдигане цената, но не и защо се бърза с тази крачка, когато преговорите между Европейския съюз и „Газпром” за принципна промяна в правилата и доставката на природен газ са в много напреднала фаза и е възможно в най-кратки срокове цените, по които руският гигант доставя природен газ за България да бъдат намалени”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 3 Отговор
    Няма да ви убие.Просто по-малко ще оста в джоба ви.
  • 2 Ощърбий

    11 3 Отговор
    Айде-айде.
    Няма да си купите нов модел ЖиБ, кво толкова!?!
    Работниците и без това са прее.ани за жълти стотинки да работят по 12-18 часа.
  • 3 гост

    2 9 Отговор
    Тия руснаци Ако не са природните им ресурси ще умрат от глад това мързеливо племе !

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    2 8 Отговор
    Като нема гас караите на нафта и готово - кво сте ревнали
  • 5 666

    7 0 Отговор
    Злорадствайте сега. След месец няма да ни е весело с новите цени на тока и храната. Ще се отрази на всички. Не само на фирмите производителки. Не само на собствениците и работниците в тези фирми. Като ревете срещу всяка родна фирма, ми бойкотирайте ги. Не купувайте хляб, мляко, сирене, кашкавал..... Ама още днес ще си купите хляб и ще ревнете, що е такава цената. Реално вие не пълните гушата на производителя на хляб, който като вас едвам свързва двата края. Пълните гушата на държавата, за да може тя да разпредели вашите пари, в нейните джобове. Не пълните гушата на производителя. Толкова ли е трудно да се сметне 2+2? Изглежда е трудно. Жалко за България.
  • 6 кроко

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Тролче, ще те разочаровам, но за скока на газа не са виновни само руснаците. Цената на газа се определя спрямо тазо на петрола, а под 70 долара за барел петрол, шистовия газ не върви. Нали искаш диверсификаци, трябва американския или нечий друг газ като дойде до България, да на конкурентни цени с руския, иначе никой няма да ти го докара!

    И още едно разочерование: по същите причини, такъв скок има и в страните в които има газови хъбчета. Т.е боко тиквата дори и да ви беше построил всички хъбчета, дето обещаваше, цената на газа пак щеше да скочи. Единственото успокоение за троловете като теб, е че щеше да можеш да си заредиш на същата цена американск газ ;)

    Коментиран от #8

  • 7 Хахаха

    5 0 Отговор
    Единственият бизнес у нас е ИЗТОЧВАНЕТО НА СУБСИДИИТЕ
    ХАХАХА
    какъв бизнес, бе ?????
    Хахаха
    и КТБ няма вече….
    Пеевски и Сталийски сигурно са социални помощи…. Горките
    Хахаха
  • 8 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    ква е причината за този драстичен скок при общо падане на газа ?цената на газа падна близо три пъти демек с 300% в последната година и половина ,защо сега летеца я вдига?можеше да изчака поне ако има някакъв зор ,да го направи следващото правителство!!!!румен овч,явно е решил да изигае мача сега щото бсп то няма да управляват пак.жалка комунистическа пасмина ,а подкрепящите я тук хибриди като лицето кроко да ни обяснят ква е сметката на българия при забогатяването на руските фирми вследствие ограбването на българския народ?
  • 9 Хахаха

    4 0 Отговор
    Причината е много проста
    КОМИСИОННАТА НА ГЕРБ, БСП, ДПС И ОП е по-висока от цената на продавача.
    Така се прави бизнес в България
    Хахаха
  • 10 Ръгай чушки в боба !

    1 0 Отговор
    ДеРмокрация нема! Има бандитско разграбване и разрушаване! Вижте сами къде, какво, кой строи и с каква цел? Създават ли се държавни предприятия, работни места и ще увеличи ли бюджета на държавата? Ако не се грижим за бюджета а само за лични бизнеси, ще се поддържаме със ЩЕДРИ ЗАЕМИ от ЕС. Заема си е заем но той има лихвен процент и ние нямаме сили да го върнем. На заеми не се управлява държава! Рибата мирише от главата но се лющи от към опашката! Зорът за събиране и връщане на задълженията ни по заемите ще се срути най-болезнено и чуствително върху финансово слабото население! Трябва да има баланс в обществото и бизнеси големи, средни и малки но и ДЪРЖАВЕН СЪЩО който да компенсира оцеляването на обикновения чове! Това което е днес е хаотична икономическа дейност, не съобразяваща се с последствията които днес съществуват! С други думи днес няма ДЪРЖАВНИЦИ! Имаме крадливи килипирджии! А за тях народ, държава, престиж, достойство, авторитет, стандарт на живот за страната, доблест и отговорност НЕ СЪЩЕСТВУВАТ! Не се забелязва, за сега изменение на принципите на тази порочна система! БКП никога това не е допускало, днес почти всички са бивши но действат като Изродени деРмократи ! Но тогава деРмокрацията НЕ Е ФОРМАТА за устройване на държавно функциониране! Коя е Формата тогава? Зачитане гласа на народа който гласува! А не като Иво Христов да ги назовава "малки хора", "роби", "от малките хора нищо не зависи"! Грешка мое сгрешено БСПарско момче! Това е брутално п
  • 11 семи проф

    0 1 Отговор
    ЕТО ви Българска демокрация...за която ви спомена Нинова...Искахте да ви ограбват като избрахте ГРОБ...какво ревете сега.Това е само началото..Тиквата живи ще ви дере.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове