Last news in Fakti

31 Март, 2017 15:40 1 718 11

Решено! Природният газ поскъпва с 30% от 1 април

  • газ-
  • кевр-
  • повишение

Това ще доведе до повишение в цените на тока, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обяви решението си шоково увеличение на природния газ от близо 30% от 1 април.

Поскъпването на синьото гориво обаче ще вдигне сериозно и цените и на парното и топлата вода.

Очаква се цените там да се вдигнат с между 18 и 38%. Решението за тях ще бъде взето през следващата седмица.

Обявеното днес решение на КЕВР – за цената на газа, подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд в София.

Междувременно КЕВР одобри и поскъпването на тока – с между 1 и 3,5 %.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде пак старата песен

    20 2 Отговор
    ХАХАХАХА за това Вожда сдаде властта, защото идва ШОК и УЖАС, сега ще си дели негативите с другите тарикати.

    Нали Бай Бабуин казваше, че благодарение на Гроб имаме ниски цени на газта, защото сме били премахнали посредниците?????
  • 2 айде пак старата песен

    5 15 Отговор
    Като не избрахме БСП идва и наказанието от другаря Путин и неговите български олигарси!
    Путин не е доволен, следващият път мислете повече за кой ще гласувате!
  • 3 onq s konq

    6 8 Отговор
    Аве русофилски лумпени/само тия ,които живеят в БГ/...кажете с КОЛКО ТР ДА СЕ ВДИГНЕ ГАЗ,ТОК,ПАРНО,ЗЕЛЕНЧУЦИ,ВИНЕТКИ,ДАНЪЦИ,И ВСИЧКО ОСТАНАЛО,ЧЕ ДА СЕ ПРЪЖДОСАТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ?!!Бе нямате място тук -да си живуркате със "социала" в най-евтината държава в ЕС,да висите на шията на бюджета за всевъзможни помощи и с гласовете си да заплашвате непрекъснато читавата общественост със СЪВЕТСКО РОБСТВО?!Кажете си цената бе лумпени русофилски и да решим въпроса цивилизовано...щото има и "труден начин"!
  • 4 666

    16 1 Отговор
    Покупната цена не се е променила. Сиреч разликата в цената остава в държавното предприятие "Булгаргаз". Ще има повече за папане папане папане...... от кой ли????
  • 5 8888

    9 2 Отговор
    Чехлю се дърви, други санкционираха и сега Олеле мамо. Е какво искахте?
    И аз да съм на тяхно място щях да ви го нач.кам.
    Л..ната сега ще лапаме всички благодарение на комунистическата сган, управляваща ни от 1944г. до сега.
  • 6 НАЙ ПОСЛЕ

    0 0 Отговор
    Много се радвам , не ми даваше жената да ям боб ,значи сега вече мога повече и да ми плати , доволно
  • 7 ФАКТ

    9 0 Отговор
    ТЕЗИ ЦЕНИ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ВЪВЕДЯТ ПРЕДИ 9 МЕСЕЦА ,ГЕРБ УМИШЛИНО ГИ ЗАДЪРЖАХА ДА МИНАТ ИЗБОРИТЕ И СЕГА ЩЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ,КОЕТО ОБАЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО И КЕВР- НАЗНАЧЕНИ ОТ ГЕРБ.
  • 8 абе кон

    8 1 Отговор
    Какъв Радев,какъв Герджиков сънувате бе,герберски неандерталци.Това решение е на КЕВР с председател големия"демократ"Иван Иванов,върл противник на АЕЦ Белене и Южен Поток и отявлен лобист на скъпите Марици,ВЕИ и шистовия газ.Тоя дъртофелник и цялата му комисия бяха предложени ЛИЧНО от мутрата Борисов по време на втория му кабинет и бяха одобрени в парламента с гласовете на ГЕРБ и РБ.Тая комисия има определен мандат и не може лесно да бъде разтурена.Къде виждате тогава ролята на служебното правителство.И тия нови цени умишлено бяха въведени сега,та да има пак с кого да се оправдава Бойко Тиквата от село Банкя.След Станишев и Орешарски,сега Герджиков ще му е виновен.Ама аз се кефя.На това робско племе такава участ се полага.
  • 9 onq s konq

    1 6 Отговор
    Да бъдем благодарни че за кратко беше само "полуправителство" на БСП.Ако обаче бяха спечелили,щяха да ни напраскат поне 50% увеличение,защото взаимстваният от Русия девиз "бий,за да те уважават" им е ръководен!Че и границите щяха да затворят за да не бягаме и да им бачкаме по 24 часа!Бе изобщо щеше да има кошмар наяве:)
  • 10 Гого

    5 0 Отговор
    От както е Герб на власт има само увеличение на цените и на услугите и никакво намаление заплатите си стоят на едно ниво. Вдигнаха винетките градският транспорт здравните вноски парно вода и за всичко което човек може да се сети. Честито на които са гласували за Герб.
  • 11 smolata

    9 0 Отговор
    Намерих си бележка от един от хипермаркетите - 2009 год. съвсем случайно докато чистих гардероба. Кашкавал - 6лв./кг, сирене - 4.50лв./кг, луканка (на голяма фирма) - 12лв./кг., хляб 830гр. - 55ст., скумрия - 2.80кг.!!! Кисело мляко (пак сериозна фирма) - 58ст. Е...ло си е майката, сънародници мой. До какво ни докара ГРОБ и до какво се докарахме ние самите....