Last news in Fakti

12 Април, 2017 12:09 12 168 15

Прецедент! Кабинетът плаши президента с оставка

  • огнян герджиков-
  • уседналост
Прецедент! Кабинетът плаши президента с оставка - 1

Безпрецедентен скандал тече от дни от двете страни на Ларгото. Напрежението между президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство е ескалирало през последните дни. Стигнало е до там, че служебният премиер Огнян Герджиков е заплашил държавния глава с колективната оставка на ръководеното от него правителство.

Причината е натиска от Румен Радев отново да прокара спорните поправки за уседналостта.

Това научи Факти.бг.

Oт нaчaлoтo нa ceдмицaтa xopa oт ĸaбинeтa нa пpeзидeнтa и пpaвният ceĸpeтap нa дъpжaвния глaвa Eмилия Дpyмeвa нa няĸoлĸo пъти пoиcĸaли oт пpaвocъднaтa миниcтъpĸa Mapия Πaвлoвa дa възoбнoви oбщecтвeнoтo oбcъждaнe. Toзи път oбaчe yceднaлocттa нe тpябвaлo дa вaжи зa живeeщeтиe в дъpжaви oт EC, cъoбщиxa изтoчници oт ĸaбинeтa.

Haтиcĸът e бил тeмa нa cпeциaлнa cpeщa нa пoлитичecĸия ĸaбинeт нa Мария Павлова. Ha нeя билo peшeнo дa бъдe oтĸaзaнo пoвтopнo пyблиĸyвaнe и дa зaплaши c ĸoлeĸтивнa ocтaвĸa, aĸo oт пpeзидeнтcтвoтo пpoдължaт дa нacтoявaт пpoeĸтът дa бъдe пycнaт oтнoвo.

Като мотив дори било изтъкнато, че преди ясен финал на преговорите за Брекзит една прибързана и спорна поправка би предизвикала протести на живеещите във Великобритания българи.

Политическите негативи щели да се трупат на гърба на служебния премиер. Това накарало дипломатичният Огнян Герджиков да втърди тона с президента.

За последните близо 3 десетилетия, то това ще е първото служебно правителство, което е готово да хвърли оставка и да предизвика криза преди свикването на парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калин

    41 26 Отговор
    Герджиков да не се дърпа като "магаре на мост", а ДА ПРИЕМЕ ВЕДНАГА предложението на Президента, че като дойдат тюфлеците в това Антинародно сборище, ще се сътворят КУП НЕРАБОТЕЩИ закони, БЕЗ ДА ИМАТ ЕФЕКТА от тях!!! Така закона за УСЕДНАЛОСТ , изключая страните от ЕС Е ПЕРФЕКТЕН и да се благодарим, че сме избрали ТОЧНИЯ ЗДРАВО -МИСЛЕЩ Президент с НАВРЕМЕННО ДЕЙСТВИЕ по този жизнено важен за държавата ни въпрос!!! НЕЗАБАВНО ДА СЕ СЪСТАВИ ТОЗИ ЗАКОН и то ТОЧНО ТАКА, иначе жална ни майка!!!
  • 2 Немупукащия

    4 6 Отговор
    Аз съм Пас...😄😁😊😀

    Коментиран от #8

  • 3 начо

    20 22 Отговор
    трудно се работи с фътмак циркаджия
  • 4 петър

    18 22 Отговор
    живея в русе,а работя в букурещ.къде съм отседнал и що не се гръмнат в г.за тия прости политици
  • 5 Полезният

    26 32 Отговор
    ГЛУПАЦИ, ГЕРДЖИКОВ Е ЮРИСТ , ПРОФЕСОР , ПРЕПОДАВАТЕЛ .А НЕ Е НЯКЪВ ФАЙТОНДЖИЯ НА САМОЛЕТ. ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗКОН КОЙТО Е НА РЪБА БГ. КОНСТИТУЦИЯ. АКО НЕ МО ЖЕ НЕЩО СВЕСТНО ДА ПРАВИ , ДА СЕ ВЪРНЕ В СЛАВЯНОВО И ЩЕ МУ ДАДЕМ ХУБАВО ТРАКТОРЧЕ , ЗА ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН С НЕЩО.НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ БГ. ГРАЖДАНИ ОТ ГЛАСУВАНЕ , НЕ ЗАВИСИМО КЪДЕ СЕ НАМИРАТ. ПРАВОТО НА ГЛАС Е НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН,И НИЕ НЕ СЕ НАМИРАМЕ В ЕВРАЗИЯ.
  • 6 додо

    40 4 Отговор
    Всеки има право на избор къде и как да живее, но не и да решава как ще живеят хората на друго място. Не става дума само за това, къде плащаш данъци, а за средата и правилата по които се организира общественият живот и ежедневния бит на живеещите в страната.
  • 7 БАБИЧКАТА

    18 3 Отговор
    И всичко това заради прогонените турци. Ами направете обратното бе, толерирайте , повече хора да гласуват и въпросът е решен. Аз незнам с негативно решение да се постигне нещо положително.
  • 8 Цецо

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Немупукащия":

    Аз съм спатия

    Коментиран от #11

  • 9 Грую

    11 4 Отговор
    Да си уседнат дано на министерските и президенстки кресла! Големите длъжници към народа в България са политиците за последните 27 години. Една от най-важните задачи за това време беше да организират политическия живот в държавата така, че да няма партии, които да могат да бъдат квалифицирани като етнически, а още по-малко такива, които да да бъдат финансирани и припознавани като проводници на интереси на други държави. Ще кажете: " Ама то това не става така лесно". Точно така е! В България политиците за тез години вършеха само лесните неща: да се продаде неудачно държавно предприятие , да се напише тъп закон или пък да поправи тъпо съществуващ и други подобни такива. По тази логика в този период всеки българин можеше да стане политик, защото по правило всеки може да свърши някоя глупост лесно. Трудната работа обаче остана несвършена. Остана несвършена и тази , която да не разделя българските граждани на уседнали и на неуседнали, на етнически българи и български турци, на изселници или пък на турчеещи се цигани и българеещи се роми, на подръжници на Турция, Русия, Америка, Европа или на всички заедно или пък на никой, на патриоти и не знам вече там какви си. Ако тази работа беше свършена по изборите можеше спокойно да си поканим изселниците не за седмица ами за месец да заповядат в България да си харчат турските заплати и разбира се да гласуват там за който си искат. Несвършената през годината работа от политиците обаче създава поредица от конфликти и
  • 10 БАЙ ГАН4О

    19 18 Отговор
    Подкрепям Румен Радев,сега с думи,а, ако се наложи и с друго.Има достатъчно стълбове за предателите и продажниците.
  • 11 бучахавестинио

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Цецо":

    Каро!
  • 12 ТАД

    13 7 Отговор
    Аз съм за, не може хора, които не живеят тук да решават съдбата ни!
    Има държави по света и включително Европа, в които на моряците не е разрешено да гласуват защото голяма част от времето не са в държавата и се счита, че не са на чсно със ситуацията и мнението им на е миродавно, а ние искаме да го правчт хора които се ръководят от четене на фалшиви новини в интернет.
    Винаги му е било лесно на българина да гледа проблемите от страни и да дава акъл, но не трябва да позволяваме. Като искат да решават бъдещето на България, да се върнат и да живеят ТУК!!!
  • 13 Svetla

    17 11 Отговор
    Браво на Румен Радев. Поддържаме го.
  • 14 eiii

    6 4 Отговор
    Той Президента направи цялата интрига и сега се прави на ущипана госпожица четете преди да го защитавате
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове