Last news in Fakti

21 Април, 2017 18:29 2 751 7

Гайдарски: Този уран не е онзи от Чернобил

  • радослав гайдарски-
  • уран-
  • чернобил-
  • вода

Професорът сподели, че веществото не е вредно за човека, стига да е в малки количества

Гайдарски: Този уран не е онзи от Чернобил - 1

"Този уран във водата не е онзи уран от Чернобил. Той не е радиоактивен, а е обикновен уран. Един от елементите в Менделеевата таблица”, заяви проф. Радослав Гайдарски пред bTV.

По думите му уранът не е вреден за човешкия организъм, стига да не е в много големи количества.

„Не може това да се сравнява със случилото се в Чернобил”, категоричен е той.

Според Гайдарски трябва да се направи статистика на заболеваемостта на населението на местата, където има бивши находища на уран и чак тогава може да се говори за вредни последици на здравето.

„Естествено, в големи количества е канцерогенен. Но навсякъде го има в минимални количества”, добави Гайдарски.

Според него за урана се е знаело много преди септември и би трябвало ДАНС да провери кой какво е знаел и дали данните са били прикривани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммММ

    11 2 Отговор
    Е, давай народе - пълни си вода за пиене от Хасково с екстри (първо:1 чаша сутрин на гладно и можеш да копаш цял ден; второ - вечер ще светиш в тъмното и нямя да ти трябва ток за осветление). Как да не пиеш вода с уран - как не съм се сетил по-рано, тюююю!
  • 2 Не е за прост народ

    8 0 Отговор
    Само много прост народ може да вярва че след 1989 г добива на уран в България е прекратен де факто.По-реалистично е да се сметне че вече заминава за другата страна на барикадата.Нали Не вярвате че всички разработки златни кокошки от времето на комунизма са избити от самите комунисти?Не е ее просто вече снасят за $$$ и се продават на отсрещната страна.Откъде иначе ще са им парите на българските парвенюта да обикалят френската ривиера и острови да купуват?
    А уранови мини май има в цяла България,а естествена радиация има във всичко
    въпроса е колко е и дали някой не иска да прави проекти за ВиК та трябва скандал
  • 3 чичко с мустачки

    8 0 Отговор
    Да не звуча като някой изперкал конспиратор, но водата е нещо много ценно и ние го имаме в изобилие. Основна цел на много компании като Кола е да взимат лицензи за изворите по света и да бутилират водата. Ако оцелеем след 3тата световна следващите войни ще са за чиста вода. За това е важно да не се резрешават нови мини в БГ. И без това няма да видим лев от залежите ни. Всички концесионни договори са 1.5% от добива за държавата и останалото за концесионера
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бат Саше

    7 2 Отговор
    Тоя уран, не е уран! Супер си Гайдарски!
  • 6 октан

    4 0 Отговор
    Сър, ние знаем, със сигурност, че това не е обеднен уран, като оня в Чернобил и във Фукушима. Вие ни доказахте това, по безспорен начин лично и категорично, с ..... визията се....ако беше като оня Уран, то Вие щяхте да се появите с антирадиационно облекло и противогаз, и да мучите в противогаза, а не с костюм като на снимката. Напълно ни убедихте в теорията си, сър! Тенкю, сър! И все пак, тоя дето е в канализацията как така преди години го е нямало, а от година се е появил? Или са прикривали какъвто е обичая за много неща истината властите тук?
  • 7 Карли

    0 0 Отговор
    МОМЧЕТА, Д-Р ГАЙДАРСКИ Е ПРАВ, ПОРАДИ ТОВА ЧЕ СЪМ РАБОТИЛ В РУДНИЦИТЕ НА РЕДКИ МЕТАЛИ, КАТО ИНЖ.ТЕХНИЧЕСКИ ПЕРСОНАЛ И КАТО РЕДОВИ МИНЕН РАБОТНИК- ПО-ТОЧНО КОМИНДЖИЯ / ТОВА Е ВЕРТИКАЛНА РАЗРАБОТКА, РАЗБИРА СЕ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ. ВОДАТА Я ПИЕХМЕ ОТ СОНДАЖНИТЕ ОТВОРИ И НИКОЙ НЕ СЕ Е РАЗБОЛЯЛ, КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД, ЧЕ РАДИОАКТИВНИЯ ФОН Е ДОСТА ЗАВИШЕН.
    ДАЖЕ СЬМ ЧЕЛ, ЧЕ ТОВА В МАЛКИ ДОЗИ Е ПОЛЕЗНО ЗА ЗА ОРГАНИЗМА. нАПРИМЕР РАДИОАКТИВНОТО ОБЛЪЧВАНЕ В СТОТИЦИ ПЪТИ ЗА ОНКОБОЛНИ. рАДИОАКТИВНОСТ ИМА И НА МАГИСТРАЛИТЕ И В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ТЯ Е ПО ОПАСНА, КАТО СЕ ВЗЕМЕ И БЕЗОБРАЗНАТА ХРАНА КОЯТО НИ ПРОДАВАТ ТО И МНОГО СМЕ ЖИВИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове