Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 12:00 1 031 0

Големи пожари край Копривщица и в Централен Балкан

  • пожар-
  • горски пожар-
  • копривщица-
  • централен балкан

Няма пострадали хора и не са застрашени населени места

Продължава гасенето на пожара в Национален парк „Централен Балкан”, съобщиха от МВР. На заседание на Кризисния щаб бяха набелязани мерки за работата на екипите и за тяхната безопасност. Развитието на пожара от югозапад за момента е спряно. На североизток има три огнища, две от тях са ликвидирани. През тъмната част на денонощието на мястото беше осигурено дежурство. Формирани са групи от пожарникари, лесничеи от Черни Осъм и Централен Балкан, планински спасители. Всички групи са осигурени с радиостанции. Формиран е пункт за наблюдение и връзка с групите. Изпратени са водачи – планински спасители, които познават местността.

Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гасят два пожара в района на Копривщица - в местностите Буная и Рогачов камък. Засегнатата площ е 2905 декара, от тях 405 декара смесена гора и 2500 сухи треви и храсти. В тъмната част на денонощието огнеборците дежуриха в района. В погасяването на пожарите участват работници от лесничействата и доброволци. Големият пожар в землищата на Копривщица, Стрелча и Панагюрище от вчера е локализиран, продължава доизгасяването на локални огнища.

Тази нощ поради вятър се е възобновил пожарът при Добралък, община Асеновград. Огънят е обхванал площ около 1000 декара ниска растителност и храсти. Прави се всичко възможно да се предотврати разрастването на пожара в горските насаждения. Създадена е организация за включването на допълнителни сили и средства за гасене, включително военни. Работи се и по окончателното погасяване на пожара на българо-македонската граница.

За денонощието екипите на пожарната служба се отзоваха на 175 сигнала, ликвидирани са 143.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА