Last news in Fakti

29 Април, 2024 14:23 2 489 30

НСО обвини Николай Денков в "некоректни твърдения"

  • нсо-
  • денков

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения, твърдят от службата в писмо до медиите

НСО обвини Николай Денков в "некоректни твърдения" - 1

НСО обвини Николай Денков в "некоректни твърдения". В писмо до медиите службата пояснява, че изпълнява стриктно вменените ѝ по закон задължения. Което означава, че продължава да пази бившия премиер, въпреки че той заяви обратното. Вероятно става дума за разминаване в усещанията, Денков е пазен, но не е забелязал.

В същото време НСО мълчи категорично по въпроса, поставен от Кирил Петков - как шефът на службата му отказал да смени определените за охраната му служители и дори заявил, че няма да си даде оставката, ако действащият по онова време премиер му я поиска.

Така е удобно - отговаряш на един, но премълчаваш за друг. Според ситуацията и докато има кой да те пази от управляващите държавата.

Ето и позицията на НСО по "некоректните твърдения" на Денков:

По повод изнесена некоректна информация по адрес на Националната служба за охрана в предаването „Евродикоф“ на телевизия Евроком на 26.04.2024 г., НСО информира следното:

Националната служба за охрана изпълнява стриктно вменените ѝ със закон задължения.

Съгласно Закона за НСО, специализиран транспорт в мирно време се осигурява на лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател за срок до 4 години след освобождаването им от длъжност.

Съгласно разпоредбите на същия закон (чл. 19, ал. 1 и ал. 2), специализираният транспорт е дейност по охрана. Тази дейност не е преустановявана по отношение на автора на некоректните твърдения.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазен ,

    16 5 Отговор
    но незабелязан ? Сиреч винаги има опашка , която да слухти за свои !
  • 2 ХАХАХА

    22 12 Отговор
    Ама какъв е тоя та да му се обръща внимание. Отмени глупава с мълчание.
  • 3 Че какво

    25 11 Отговор
    да му пазят на този, нали народът го обича!
  • 4 Бухаха

    21 4 Отговор
    Тез всичките на каква дрога са бе
  • 5 Промяна

    28 18 Отговор
    И този лъжец е бил мин председател на България шарлатани вън
  • 6 Да бе

    19 18 Отговор
    Десет пъти от десет ще повярвам на Денков, а не на тия от НСО и ДАНС.
  • 7 хахахаха

    20 12 Отговор
    на тоз Денков му оставили кола и шофьор на НСО, да го развозва, но за него това не е охрана, това си е такси компания, ами осигурете му най- малко 5-6 пилотни коли, човека иска да се почувства велик!
  • 8 Нищо

    8 15 Отговор
    конкретно не са казали , някакви си поучения и овъртаници ! А на Денков му вярвам , че каза истината - точно и ясно !
  • 9 отвратен

    16 5 Отговор
    ОЩЕ 4 ГОДИНИ РАЗХОДИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ!!!! ЕЙ ВИЕ СТЕ ЗА ............! ТОЯ ЗА 9 МЕСЕЦА ЩЕ НИ СТРУВА МИЛИОНИ С ГОДИНИ! СТАДИОНИ СТАДИОНИ.
  • 10 това го знае всяко дете

    6 5 Отговор
    Службите у нас са на Русия, а оперативното им ръководство го извършва г-н Пеевски. Така че, каквото разпореди той, това се изпълнява. Както във всяка военизирана служба, заповедите на ръководителя са закон и никой не би поссмял да не ги изпълни. Всички служители знаят от опит, че г-н Пеевски е много грижовен и щедър към служителите, но също така безкомпромисен към всеки опит за неподчинение или неизпълнение на поставаените задачи!
  • 11 Гешевче

    11 3 Отговор
    Убеден съм, че лалугера не е чел закона за НСО. Сигу ен съм, че и другите лисунгери пепейци не са чели законите на нито една от службите, но те винаги са им виновни.
  • 12 Защо изобщо

    8 3 Отговор
    Тия нищожества трябва да бъдат пазени и да плаща за това бедния български народ?
    Защо пазят и убийцата на паметника на Съветската армия- фашистката Тодева, която яде торта с детски ръчички?
    Достатъчно ни дерат! Като искат охрана, да си плащат на частни фирми!
  • 13 заслужава , то ако не го пазят

    2 1 Отговор
    как ще се справя . Може пак да го направят премиер . Явно го хулиха , защото искаха писмени доклади . Но си приписа огромни постижения, 1 процент инфлация за годината , сближаване с украйна , Повишаване на заплатите , либерализацията на пазара на ток , Потушаване на стачките .
  • 14 Мда

    3 0 Отговор
    Личното мнение на списвача на статията е извадено на преден план, мислех, че в този сайт се изнасят Факти, а изводите ние сами ще си правим...
  • 15 Ааа

    4 2 Отговор
    Голям плач, че ПростоКиро искал да сменява служители и началници на служби по свое усмотрение, ама му било напомнено, че това е извън правомощията му по закон... Ама какво са законите за Кирчо, той от самото начало показа, че ще ги погазва както му е удобно ...
  • 16 Никой

    1 2 Отговор
    Прокобата на България да тъне в нищета и престъпност се нарича Борисов и Доган.Тези двамцата са като близнаци. Представят истината такава каквато им е нужна, но не са Капо ди тути капи както се опитват да ни ги представят. Тия са само слугите, други са кукловодите и те са си наши български, не от посолствата.
  • 17 НРБ

    2 2 Отговор
    Каква охрана иска тоя Денков, до сега все с охрана е бил...ей самозабравиха се !!! Как Герджиков подписа и не пожела и ден след като напусна НС да ползва НСО ????? Всички останали си ползват по 4г и превърнаха службата в удобно и безплатно такси !!!????? А народа да плаща данъци, но за увеличение на заплати и пенсии....няма пари в бюджета !
  • 18 Иванова

    2 1 Отговор
    Докога НСО ще пази Пеевски и Доган и затова ще плаща българския народ. Щом толкова ги е страх, да си наемат частна охранителна фирма и да си плащат от джоба!

    Коментиран от #19

  • 19 бай благой

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иванова":

    Центовче това с охраната на шиши и доган е много стара новина и двамата се отказаха от НСО и ги пази частна фирма
  • 20 до Красимир Тодоров

    1 0 Отговор
    ...бихте ли обяснили как се "мълчи категорично"?Ясно е, че е поръчкова статия, парите сте взели, но поне малко мисъл влагайте!
  • 21 Право на мнение!

    1 0 Отговор
    Абе това същото НСО не е ли онова НСО, което навремето, някаква си Мата Хари на няколко пъти мина през тяхната охрана, носейки пълна чанта с кюлчета злато и пачки с евробанкноти (по обем, чекмедже на нощно шкафче), а тези същите от НСО са я пропуснали да влезе в правителствената резиденция без да я питат за името и без да проверят, какво има в тази препълнена дамска чантичка. Така че да не ни ги разправят на нас тези служителите от НСО, че уж изпълнявали стриктно всичко по закон! Хахаха!
  • 22 Реалист

    1 0 Отговор
    Определено Денков не е дал невярна информация. НСО не споменава името на Николай Денков!!!!! Защо?
  • 23 Парадокс Бг

    1 0 Отговор
    "НСО дойдоха и ми заявиха: "Началниците казаха, че са решили да бъдете без охрана от 1 май", заяви Денков. Въпросът е: КОЙ е заявил това на Денков и защо??? Плашат ли го, за да внимава какво говори?! И кой им е наредил да го заплашват, някоя мутра, някой олигарх или някой льотчик???
  • 24 Помним, помним!!!

    1 0 Отговор
    Денков е учен от доста високо ниво и имаше доста работа в чужбина, преди да се захване с политиката. А НСО ги помним тях и действията на охраната от НСО при сараите на Доган, как потъпкаха националният флаг на България.
  • 25 Въпрос?

    1 0 Отговор
    Службата за охрана знае ли коя е Мата Хари или не?
  • 26 Боко

    1 0 Отговор
    И той ли е още с охрана от нсо?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове