Last news in Fakti

18 Април, 2024 14:25 1 093 33

Шефът на НСО: Мисията ни е да пазим демократичните устои на нашите общества

  • емил тонев-
  • нсо-
  • защита

Продължаващата война в Украйна, терористичните заплахи, заплахите от хибриден характер и в киберпространството са само част от факторите на средата на сигурност, които допълват и подпомагат вътрешните разделения в нашите общества

Шефът на НСО: Мисията ни е да пазим демократичните устои на нашите общества - 1

Наша най-висока мисия е да пазим демократичните устои на нашите общества, да гарантираме сигурността на парламентарните институции и безопасността на избраните от нас да ни представляват.

Това заяви началникът на Националната служба за охрана бригаден генерал Емил Тонев на конференция в София на охранителните служби на парламентите от Европейския съюз. Форумът бе открит от председателя на Народното събрание Росен Желязков, съобщиха от пресцентъра на НСО.

Националната служба за охрана, в партньорство с Народното събрание на Република България, е домакин на четвъртото издание на конференцията, в която участват служители по охраната и експерти от Европейския парламент и от парламентарните институции на 22 държави членки на Европейския съюз. Сред темите на дискусиите са сигурният достъп до парламентарните институции, устойчивостта на киберзаплахи, оценката на риска, оперативното сътрудничество и обменът на информация с полицейските и другите служби за сигурност.

Продължаващата война в Украйна, терористичните заплахи, заплахите от хибриден характер и в киберпространството са само част от факторите на средата на сигурност, които допълват и подпомагат вътрешните разделения в нашите общества, заяви началникът на НСО. Той припомни, че обществено-политическите разделения на национално равнище в държавите от ЕС стават все по-осезаеми, а на 9 юни т.г. България ще гласува на поредни избори за национален парламент, заедно с вота за членове на Европейския парламент. „А най-видимите проявления на гражданското недоволство са именно пред нашите парламенти“, припомни бриг. ген. Емил Тонев.

„Националната служба за охрана на България е институция със 145-годишна история. Един от уроците, на които дългогодишният ни опит ни е научил, е, че именно хората, тяхното обучение, висок професионализъм, морални качества и тяхната лоялност, са нашият най-ценен ресурс“, заяви още началникът на Националната служба за охрана.

„Посегателството срещу всеки парламент – във физическия свят или в киберпространството, е посегателство срещу демокрацията. Затова вашата работа е от изключително значение“, обърна се председателят на Народното събрание Росен Желязков към участниците и гостите на конференцията.

„В среда на сигурност с изключителна динамика всички осъзнаваме колко важно е да бъде споделян оперативен опит и службите по сигурността да си взаимодействат ефективно и с доверие“, подчерта Росен Желязков, който поздрави държавната охранителна служба за домакинството на представителния професионален форум.

„Използвам възможността да се обърна към вас с дълбоко уважение за ежедневно проявявания от вас професионализъм и за вашата отдаденост при изпълнение на възлаганите ви задачи. Вашата работа често остава извън полезрението на обществото, но тя не е извън полезрението на тези, чиято сигурност сте призвани да гарантирате“, обърна се още председателят на Народното събрание към участниците във форума.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    26 3 Отговор
    какви устои бе пладнешки крадци
  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    28 3 Отговор
    ТОЗ СИГУРНО ЗА НЯКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ГОВОРИ ДЕМОКРАТИЧНИ УСТОЙ ДА СЕ СЕМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ
  • 3 честен ционист

    21 2 Отговор
    В България никога не е имало демокрация.
  • 4 Сталин

    16 2 Отговор
    Демократия,ето строй при котором кучк@ мерзавцев управляет толпой идиотов
  • 5 Сталин

    15 0 Отговор
    Бенджамин Франклин -един от основателите на САЩ дава следното определение за демокрацията .

    "Democracy is agreement about rules between well-armed gentlemen"
    "Демокрацията - това е съглашение за правилата между независими и добре въоръжени мъже "

    Къде са нашите политически нищожества да ни обяснят какво е демокрация и има ли такова нещо в България.
  • 6 Сталин

    8 4 Отговор
    Демокрацията е единствено за бананови републики от колониален тип ,класически пример е България.Ако Сащ признаят една държава за демокрация ,това е парола и означава че тази държава е под тотален политически контрол на Сащ,същото е признаването на една държава за пазарна икономика,това е парола че икономиката на държавата принадлежи на западните мародери и е под техен контрол.
    Сериозните държави , имат несменяем пожизнен лидер който познава и решава проблемите в дългосрочен план,защото това е дълъг процес ,такива държави са Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела.На всеки 4 години Сащ сменят агентурата си от политически про ститутки чрез изборен процес и ако някой национално отговорен лидер не работи за интереса на Сащ бива сменян чрез платени протестери и цветни революции,пример са правителствата на Петър Младенов,Жан Виденов и Орешарски и някои политически лидери като Волен Сидеров биват тормозени.САЩ обикновено подбират агентурата си от доказано пропаднали компрометирани типове и нищожества ,като Тулупа и Киртака които разиграват театър за пред простолюдието,а зомбираните български овце от българските медии на ЦРУ изпадат в екстаз от тези "лидери"/ нищожества.Единствената бюлетина на българина за по добър живот е куршума за агентурата на тези западни мародери,но тъй като българина е същия мишок като "лидерите" си това едва ли ще се случи,така че надежда всякаква вие оставете и продължавайте да блеете на празна демократична поляна
  • 7 Даниел

    14 2 Отговор
    Какви демократични устой,та в управлението на България все още е пълно с върли комунисти и техните деца??!!
  • 8 Макробиолог

    12 3 Отговор
    Пазванти, сър.
  • 9 Какви ти

    14 1 Отговор
    демократични устои ще ми пазите , като няма никаква демокрация ? Костинбродски и той там , "света вода ненапита" !
  • 10 Росенчо се е скрил

    11 1 Отговор
    При НСО от народната любоф.
  • 11 Айде

    14 0 Отговор
    Няма един поне, който да изброи кои точно са демократичните устои и принципи! А всички политици се кълнат в тях! Ако ги кажат, ще се види колко далече е България от тях!
  • 12 Хахаха

    10 1 Отговор
    Като стана дума за мисията на НСО ето нещо от днес:
    Гърми скандал с Лена Бориславова, спипаха я натясно с Петков не където трябва
    Боркинята с корупцията ползва автомобил на НСО, въпреки че не е народен представител
  • 13 УРА, УРА

    13 1 Отговор
    Тоя дали знае, че се намира в България? На подобни розови приказки не би повярвал и най наивния редови европеец. Всички знаем как тези хрантутници пазят устоите на държавата. Привилегиите, големите заплати и безнаказаноста са нещата, които свързват работещите там.
  • 14 Бийк

    9 1 Отговор
    Бхахахахахахахаххаха
    Бхахахахахахахаххаха
    Бхахахахахахахаххаха
  • 15 Иван

    5 1 Отговор
    Чувствам се обграден от интелекти - аз се депресирам.

    Има интелект в снимката - може да носи тото-късмет - примерно ако целуна първо тото-фиша, после снимката и - става май.
  • 16 ЕВРОНЮЗ

    9 1 Отговор
    😂 😂 😂 😂. Пазели демокрацията. 🤣 Пазят заплатите и пенсията.. Охрана за Президент, Министър председател и Председател на Народното събрание. Всичката останала измет на обществения транспорт.... Явяват се на конкурс за работа.. Народа ги назначава. След това търтеите си определят заплатите, плащат си за охрана на цялата фамилия с парите на работодателя си. И Т. н.......... Демокрация има в пчелния кошер, при нас е обратно.
  • 17 Васил

    7 2 Отговор
    НСО и Данс са слуги на мафията отдавана трябваше да са закрити.
  • 18 даа

    10 1 Отговор
    Мисията ви е да получавате всеки месец 4К от мутрофона.
  • 19 Матей преображенски

    9 0 Отговор
    За какви демонични устои говори тоя есесовец,не щат да уличат своя патрон р-адев в закрила на контрабандни канали,т-нар. път на копринката,зер това е техния цезар,каааййзер,който ги облагодетелствува.Бойко си курдиса неговите протежета в служебния министерски съвет,а радев не може да му каже и копче.Като главнокомандващ той носи основната отговорност за разсипването на българската армия и превръщането и в придатък към натовските авантюристи.
  • 20 РуZко българска мафия

    9 0 Отговор
    "Мисията ни е да пазим демократичните устои на нашите общества" ....
    А пазят бойко-разбойко, шиши-магнитски, зеленчорап-кРадев, доган, съветски-барони .... те са демократичните устои
  • 21 Ми не

    7 0 Отговор
    работата ви е съвсем друга.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЦЕЛ НОМЕР

    6 1 Отговор
    ЕДНО ДА ОПАЗИТЕ ТУЛУПКО ШИШКО ВЪЛКО И ДОГО И МНОГО ДРУГИ ДЕТО
    ВИ ПЪЛНАТ ГУШКИТЕ. ЦЕЛ НОМЕР ДВЕ
    Е ДА ЛЪЖЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ И ДА
    БЪДЕТЕ СЪС ВЛАСТ ИМАЩИТЕ. ЗА НАРОДА КЪДЕ ВИ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ ЕДИН ГОЛ ОТ ЗАСАДА. И НЕ СТЕ САМО ВИЕ. МНОГО СТЕ НА ХРАНИЛКАТА
  • 24 Петър

    13 0 Отговор
    По документи - да! Но де факто пазите крадците от народният гняв!
  • 25 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    ... И ДА ПРЕЧИТЕ НА ХОРАТА ПО ПЪТИЩАТА
  • 26 Уса

    7 0 Отговор
    Демокрацията се оказа рай и рахат за всички разбойници и лгбт извратеняци
  • 27 грух

    3 0 Отговор
    А не е мисията ви да пазите България и българския народ, продажен мазен палячо...
  • 28 Все така по тъча

    3 0 Отговор
    " Наша най-висока мисия е да пазим демократичните устои">

    НСО се взема твърде насериозно. Все едно пъдарят да има висока мисия на бостана, където пази дините и тиквите от недемократични крадци.
    Фактически охрана по протокол би трябвало да се осигури на президента, премиера и председателя на НС. Останалите високоплатежни хрантутници, които сега са с държавна охрана, ако се страхуват за безценния си живот от някого или нещо - да си наемат частни охранители. Могат да си го позволят, нали?
    Впрочем какъв е щатът на работещите в НСО? Какъв е автомобилният парк на НСО? Нямам спомен някой от НСО да е дал някъде някакъв отчет какви са годишните харчове на службата, които ние, данъкоплатците, плащаме по неволя!!
  • 29 прокопи

    2 0 Отговор
    То и секуритате пазеше Чаушеско, ама - те. И от какво толкова ги пазите тези дюмбели? Демократи! Сме шници!
  • 30 хусите идат

    1 0 Отговор
    Дали пък всеки който се изказва , първо да носи документ от психиатър,че на страда от психическо заболяване и при поискване да се легитимира с него и личната карта. Психическите заболявания са стотици и най разнообразни и първия признак за страдание е ,когато се говорят глупости и фантасмагории представяни за истина свише..По начало,генерали , професори учители,политици,стражари са рисков контингент. Ще трябва закон да се приеме в тази насока ,няма как.
  • 31 Бесен язовец

    2 0 Отговор
    Ами пазете има защо и кого да пазите.. За Коледа НСО получи сума в размер 8 милиона лева за Коледна добавка към заплатите. Сега иде ред на Великденска добавка отновов същият размер. А, вижте тези които пазите, какво направиха с пенсионерите. Управляващите ги отрязанха от добавка, сякаш не са хора. Срамота
  • 32 ЗАЙЧАРНИКА ОТ БАНКЯ

    0 0 Отговор
    НСО НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУТРАЛНИ? ТОЯ КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ? ТРЯБВА ДА ПАЗИШ РОД И РОДИНА ОТ ВСИЧКИ ЧУЖДОЗЕМЦИ ЯНКИ, ИНГЕЛИЗИ АРАБИ НЕГРИ ФАШИСТИ БАНДЕРОВЦИ И Т.Н. ОНЯ ОЩЕ СИ ПАЗИ КНИЖКАТА ОТ ДС!
  • 33 Тва

    1 0 Отговор
    за неутралността са приказки за пред електората. Иначе всичко е синджир марка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове