1 215 2

Министерство на земеделието иска автентично кисело мляко

Не подкрепят предложението за промяна на БДС стандарта за киселото мляко

Министерство на земеделието иска автентично кисело мляко
Константин Карагьозов

Министерство на земеделието, храните и горите не подкрепя предложението за промяна на БДС стандарта за киселото мляко. Това становище ще бъде изпратено до Българския институт по стандартизация, където на технически комитет на 16 юни ще бъде разгледано предложението.

Министерството изразява позиция, че количеството на двата основни щама в българско кисело мляко – лактобацилус булкарикус и стрептококус термофилус трябва да остане без промяна, така както е записано в сега действащия БДС. Причината е, че всяко изменение ще доведе до промяна и в микробиологията на киселото мляко по стандарт.

Министерството на земеделието, храните и горите държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти, които са познати в цял свят със своето качество и уникалност още от древността.

България


Още по темата

 • И все пак ги има: Разликите в храните

  И все пак ги има: Разликите в храните

  Западната „Нутела” съдържа повече шоколад, отколкото онази, която се продава в Източна Европа, твърдят четири страни от Източна Европа и ...
  20.07.2017
  1 590
  12

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Разгеле
  Отговор
  1 10:21  08.06.17
  Най-сетне едно министерство да свърши поне няква работа!

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 16:01  10.06.17

  До коментар #1 от "Разгеле":

  Това за работа ли го смятате. Да си сложиш подпис върху нещо съществуващо. Защо разрешиха СОЯ в саламите ? Не бяха ли автентични македонката, салам Камчия, сервилат, шпеков, Амбарица, суджука, смядовската луканка ? Всички се произвеждаха по единни рецепти от предприятията Родопа. Сега нямя нито едно истинско месно изделие. Всеки си прилага своя рецепта. Резултата е налице, голямо разнообразие ниско качектво.

Напиши коментар:


Публикувай