1 450 15

Прайдът е агресивна демонстрация, която дразни

Общинският съветник от БСП Николай Николов не одобрява парадa

Прайдът е агресивна демонстрация, която дразни
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Прайдът или гей парадът, който организират всяка година в София, е агресивна демонстрация и тя дразни. Това каза общинският съветник от групата на БСП Лява България Николай Николов по време на сесия на Столичния общински съвет. Една от темите, които бяха обсъждани в залата, беше именно предстоящият в събота гей парад в София.

"С колегите от групата на БСП Лява България в СОС сме против провеждането на прайда в тази му форма, заяви Николай Николов. - Подобна агресивна показност дразни. Кому е нужно и какво целят тези хора? Тази демонстрация настройва всички останали срещу тях. Да не говорим, че Столична община е принудена да отдели голям ресурс за охрана на този гей парад, който блокира центъра на София за няколко часа. Освен това, на този парад много от "участниците" са на възраст между 13 и 15 години, тоест непълнолетни са".

Според общинския съветник от групата на социалистите, ако различните наистина търсят вариант да защитят правата си, прайдът не е подходящият начин. "Тези хора се събират един ден в годината и си правят купон, коментира още той. - Ако искат да се борят за правата си, какво им пречи да го правят във всичките дни от годината. Хомосексуалността в България не е забранена и не се преследва от закона, колкото и да се опитват да се изкарат онеправдани и жертви. Твърдят, че това бил единственият ден в годината, в който могат да се покажат, без да се притесняват. Това изобщо не е вярно. Никой не им пречи да го правят постоянно, стига да не ни го натрапват и да спазват законите в държавата".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Вярно
  Отговор
  1 07:47  09.06.17
  Ето това е истинска вярна позиция !!!
 • МАК
  Отговор
  2 07:50  09.06.17
  Подкрепям изцяло!!!
 • ИВАН
  Отговор
  3 07:54  09.06.17
  То е ясно че някой има интерес от изроди и промити мозъци, някой доброжелател на България и българската младеж
 • Хасан
  Отговор
  4 08:03  09.06.17
  Защо трябва да афишират,да парадират...объясни това на дьщеря си като видит две какички да се целуват..викам и приятелки са..".аааа..значи Мими от яслата ми е приятелка и значи може да я целуна""

 • Kcaniba
  Отговор
  5 08:09  09.06.17
  Това бе ни натрнсено заедно с останалите "ценности"... Жалко, че толкова инергия и старания отиват за някакви смешни физиологични нужди, егоистични и не даващи на обществото абсолютно нищо, нещо повече, дори косвенно подпомагащи демографския срив...
 • ИВО
  Отговор
  6 08:23  09.06.17
  ТРЯБВА ОТ СОФИЯ ПРАИД ДА ИЗБЕРЪТ ЗНАМЕНОСЕЦ ЗА ПАРАДА.НАЙ-ПОДХОДЯЩ И ПРЕДСТАВИТЕЛЕН Е ФЕ ДЕ РОСЕН П

  Коментиран от #9

 • пример
  Отговор
  7 09:36  09.06.17
  Завчера в един автомобилен форум организаторите на гей парада си пуснаха тема с която да търсят подкрепа за прайда и покана за участие от страна на членовете на форума. Разбира се поради неуместността с тематиката на форума и за да не стават ексцесии и пр. модовете явно прецениха, че не трябва да го допускат и изтриха темата. Погледнато и от друг ъгъл за такива реклами на събития и пр се заплаща, но това както и да е. Веднага след това деец или фен (само мога да гадая) на въпросната организация си направи профил и пусна може би над 20 теми със супер груби обиди към модераторите, като заглавието на темите беше нещо о типа на "Мазен х.. за мода" нещо от този род. Та искам да ви кажа, тези които уж пледират, че ги обиждали и искат толерантност и пр. колко са "мили и добри" към останалите. Според мен определено търсеха някакъв скандал да предизвикат, но обидните теми култрно им бяха премахнати и без да се допусне и 1 мнение, което да им бъде в отговор. Коментар няма, какво да правя просто се сетих за този пример, които само по себе си ми говори много!
 • един виц
  Отговор
  8 09:50  09.06.17
  Какъв е този шум на улицата, Джон? - Гей парад, сър. - И какво искат? - Еднополова любов, сър. - И кой им забранява, Джон? - Никой, сър. - Тогава защо крещят? - П***раси, сър. . .
 • VMORO
  Отговор
  9 09:56  09.06.17

  До коментар #6 от "ИВО":

  Крис Вигенин май е по-подходящ, а? Няма по-явен пед....т от него. Серго също е доста съмнителен. Червените пед...и - най-хубавите пед...и! Росен е предател и мижитурка, но не е обратен.

  Коментиран от #10

 • Кака Гинка
  Отговор
  10 12:29  09.06.17

  До коментар #9 от "VMORO":

  Изброените от теб господа не са се афиширали като такива,нито ходят да скачат по гей парадите.Следователно няма значение какви са им интимните им предпочитания. Повечето хора не са против хомосексуалността,а против грубата и нахална показност на тези сборища.На всички е ясно,че те си имат правата - просто искат привилегии и така само си докарват всеобщо неодобрение - меко казано...

  Коментиран от #11

 • VMORO
  Отговор
  11 13:15  09.06.17

  До коментар #10 от "Кака Гинка":

  Съгласен съм. Обаче разни хора не виждат разложението и деградацията сред другарите си, а са тръгнали да приписват своите грехове на други. На черното бяло казват. Нормално е, комунисти са все пак. Вълкът козината си мени, ала нрава - не. „… защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери. А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, как ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти; а пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брата си“ (Мат. 7:1-5).
 • 111
  Отговор
  12 13:20  09.06.17
  Освен, че нахално и агресивно натрапват сексуалния си живот, те се опитват да ВНУШАВАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА В ОБЩЕСТВОТО, АКО НЕ ГИ ПРИЕМАТ. Прайд(pride)- стадо, глутница
 • 681
  Отговор
  13 01:07  10.06.17
  Евала господин Николов! Въпреки, че сте представител на една "лява" партия, този път сте на правилната позиция!
 • Хехехехе
  Отговор
  14 14:05  10.06.17
  Дразни хората, които ги сърби г.за! Мен не ме дразни.
 • Име като гост:
  Отговор
  15 14:30  10.06.17
  Хомофобите са скрити гейове. Има достатъчно написано по темата от психолози.

Напиши коментар:


Публикувай