501 1

Илияна Йотова: Младите градят Европа

Илияна Йотова: Младите градят Европа
Венцислав Михайлов

„Колкото по-силни са нашите послания и предложения за Европа, колкото по-силни са аргументите, с които ги защитаваме, толкова повече ползи ще имаме, особено за младите хора и ще развиваме европейския проект, в който е закодирано нашето бъдеще.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в рамките на дискусията „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?“ Във форума, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“, с подкрепата на ЕП, участваха евродепутати и студенти от български университети.

„От 1979 г., от когато се провеждат европейски избори досега, все по-малко европейци участват в европейския вот. За почти 40 години, 20% по-малко са избиратели в ЕС“, отбеляза Илияна Йотова. Като една от причините за тази тенденция, която се забелязва и в България, вицепрезидентът посочи трудната комуникация между европейските институции и европейските граждани. Хората не знаят защо се взима едно или друго решение и как конкретна политика има отражение върху ежедневието им, допълни Илияна Йотова. По нейни думи, ако комуникацията не бъде подобрена, тази пропаст ще се задълбочава все повече.

Вицепрезидентът подчерта, че предизвикателствата пред ЕС нарастват и нито една държава не може да се справи с тях сама.

„Въпреки всички трудности България има честта, отговорността, правата и задълженията да бъде част от голямото европейско семейство. Нашият път не може да бъде различен от пътя заедно с Европейския съюз“, каза вицепрезидентът.

В изказването си Илияна Йотова разгледа актуални теми от дневния ред на ЕС като промяната на Дъблинското споразумение, Брекзит и българското председателство на Съвета на ЕС.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Kito
    Отговор
    1 14:56  09.06.17
    Стига да не са социалисти съм съгласен да бъдат млади. :)

Напиши коментар:


Публикувай