6 820 11

Вижте стенограмата за КТБ

Това са едни митични стенограми, в които се насажда убеждението, че ще лъсне истината за КТБ. Нищо подобно – няма там такава информация, каза президентът

Вижте стенограмата за КТБ
Венцислав Михайлов

В 19:10 ч. днес първата стенограма за КТБ ще е на сайта на президентство, заяви държавният глава Румен Радев пред bTV. От нея са премахнати са само имената на банки и финансови институции, различни от КТБ.

Вижте стенограмата ТУК.

Държавният взе решение да оповести съдържанието на Консултативната среща при президента на Република България Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-то Народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство, която се проведе на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г.

„Мотивите ми да публикувам тази стенограма бяха ясни от самото начало. Моите резерви и причината да има отказ в началото на мандата ми, също са ясни – нямаше как да публикувам тези стенограми в предизборния дебат или по време на консултациите за съставяне на нов кабинет“, заяви президентът Румен Радев по време на интервю за бТВ и предупреди, че съдържанието на публикувания документ не бива да се превръща в инструмент за предизвикване на напрежение в страната.

Държавният глава напомни, че истината за случилото се с КТБ и идентифицирането на отговорните за колапса на финансовата институция би следвало да бъде търсена в рамките на съдебен процес. „Истината трябва да се фокусира и да се търси в Съда. Там е мястото, където трябва да разберем какво се е случило с тази банка. Трябва да имаме доверие в българския съд, макар и да има много какво да желаем от българската съдебна система“, каза още Румен Радев.

Президентът напомни, че решението за публикуване на стенограмата е в правомощията на президентската институция, а всички участници в срещата са били навременно предупредени и консултирани за нейното оповестяване. Стенограмата е оповестена в нейната цялост, като единствено са премахнати имена на банки и финансови институции, различни от КТБ, уточни президентът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • петър
  Отговор
  1 19:27  09.06.17
  или пийте по една студена вода.кой откраднал откраднал
 • некойси
  Отговор
  2 19:36  09.06.17
  То ако излезе истината, някои от сега управляващите трябва да минат от другата страна на решетките, а това ми се вижда малко вероятно.
 • Искренов
  Отговор
  3 20:12  09.06.17
  С две думи - я си.....м...та. Кви са тия черни дебели линии? То и другото ще е преправено. Впрочем не Искренов а Искров е правилно-стр.5. Въобще не вярвам на това което се мъчат да направят.
 • Мисълта
  Отговор
  4 21:17  09.06.17
  Прочетох стенограмата и съм шокиран. Всичките политици с изкл на най-неочакваният от етническа партия са взаимно свързани в престъплението с ктб и дори не го крият, говорейки "познато" за сценария, който явно е обсъждан "как да стане" предварително. Ужас! Говорим за всичките престъпници от Бойко до последният в тази стенограма. Изменници, предатели на България. Кукли на конци, заедно и общо в план за съсипване и открадване на парите на България. Звучи в стенограмата, как вече са го правили. Звучи в стенограмата, как зависят един от друг, как всеки пази себе си и гърба на другият. Те казват: ние всички сме в това, ние трябва да го изваяме за пред обществото. Жалко за Историята, за всички работещи хора, за всички честни бизнесмени, които са опитали да инвестират във България. България е вече ясна, предадена е и загубена за идните поколения, с дългове за поне 120 години напред.

 • Чукча
  Отговор
  5 21:21  09.06.17
  И къде са стенограмитЕ споменати от Румен Радев, само една е в интернет? Останалите? Няколко са значи, това ясно, но къде са? Не са удобни. И от сайта на президентството са свалени. Сети се, телефоните разговори днес.
 • Гост читател
  Отговор
  6 21:58  09.06.17
  Квото и да публикувате ,вие сте едни нещастни крадци- 3,5 милиарда- тва е най-голямата кражба в историята на Европа.Браво!
 • ФИЛ
  Отговор
  7 21:58  09.06.17
  ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ. ИСКАМ ПРАВОВА ДЪРЖАВА,ИСКАМ МАФИЯТА В ЗАТВОРА
 • Чен Ун 김정은
  Отговор
  8 21:59  09.06.17
  Помните ли,че преди комунистическите безродници от Евроком да спрат предаването на Георги Ифандиев Диагноза,журналиста се обърна към зрителите-''Не си дръжте парите в комунистическите им банки.Всичко е в техните кървави ръце".
 • Пламен
  Отговор
  9 22:03  09.06.17
  Загубите от фалита на КТБ ще достигнат 12 милиарда. Загубите от затварянето на 4 реактора на Козлодуй са 4 милиарда . Общо 24 милиарда колкото е външния дълг на България
 • Къртев
  Отговор
  10 01:03  12.06.17
  Парите не изчезват, просто си сменят притежателя. Ясно е всичко, но със сега действащите закони няма да стане. А пък и със сега прилагащите и правещите закони, ефект няма да има. Така, че нещата се блъскат в стената и толкоз. Честито на печелившите, дето се казва. Вчера беше КТБ утре ще е някоя друга банка и така. Докато няма реална икономика, конкуренция и истински политици, все така ще бъде.
 • Мартин
  Отговор
  11 22:07  12.06.17
  И какво да й гледам на стенограмата? Разговор между политици, които явно са слаби и не могат да правят политика! Да не говорим, че въобще не споменават името на един от главните виновници за краха на пирамидата КТБ - Цветан Василев-Фараона!!!

Напиши коментар:


Публикувай