1 115 3

Пет дни предсрочно завърши ремонтът на Аспаруховия мост във Варна (ВИДЕО)

Общината даде 200 хил. лв. за ремонта на тротоарите по моста

Пет дни предсрочно завърши ремонтът на Аспаруховия мост във Варна (ВИДЕО)
Венцислав Михайлов

Пет дни предсрочно завърши ремонтът на Аспаруховия мост във Варна, съобщават от АПИ. Мостът е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика. Пътноподдържащото дружество ДЗЗД „ПОНТ“ работи максимално мобилизирано, за да може съоръжението да е готово през юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.

Община Варна финансира с 200 хил. лв. ремонта на тротоарите по моста.

Аспаруховият мост е част от път I-1 Варна - Бургас и се състои общо от 11 съоръжения. В експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът беше наложителен, тъй като не е обновяван от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване на моста и бяха ремонтирани 3 от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“. Преасфалтирани бяха и връзките към пристанище „Варна Изток“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гошо
  Отговор
  1 12:39  15.06.17
  Айде бе!Ремонтирани са първите 100метра, останалите 1900м са осеяни в дупки. Айде стига подмазвания
 • гост
  Отговор
  2 12:51  15.06.17
  Кой залага, че тази настилка ще изкара повече от 1г. и маркировката повече от 3месеца? Аз не.
 • Парадоксално
  Отговор
  3 11:46  18.06.17
  Строителството и изпълненията на ГРОБарите са се доказали с максимален срок на годност максимум една година, парадоксално, но по-малко от минималния срок на годност на храните и бирата, които ни произвеждат, внасят и предлагат големите хранителни вериги (убийци) и наши собствени душмани-олигарси и "по-малки" родни "производители"...

Напиши коментар:


Публикувай