1 268 7

Колата на Лозан Панов не е повредена умишлено

Колата на Лозан Панов не е повредена умишлено
Мартин Христов

Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС Панов.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от г-н Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура - София се самосезира и извърши проверка, съобщиха от прокуратурата.

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

С постановление от 19.06.2017 г. Военно окръжна прокуратура - София отказа да образува досъдебно производство.

Наблюдаващият прокурор е приел следното: „ не са налице достатъчно данни, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от серж. Я.Б.С.; - длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/.“

Инцидентът, при който възникнаха съмнения за посегателство върху автомобила, стана на връщане от командировка на Панов до Берковица. Тогава той обясни случая така:

"Тръгнахме с шофьора, чухме някакъв шум. След което аз участвах при встъпването на председателя на РС – Берковица и на връщане от там шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен".

Панов каза, че шофьорът веднага се е обадил в НСО, а самият той е написал писмо до директора на службата.

На въпрос дали шофьорът му, който е служител на НСО, е оставял колата без надзор, председателят на ВКС отговори:

"Не мога да кажа. Той е от самото начало на мандата ми и аз не съм го виждал да оставя колата без надзор, без поглед върху нея".

Прокуратурата не бе уведомена официално, но тя се самосезира.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Azazel
  Отговор
  1 14:55  19.06.17
  Никой не се е мислил, че серж. Я.Б.С или длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са извършили престъпление, престъплението е дело на ня#Кой, на който Панов силно пречи на бизнеса... И, какво ще рече - няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица??? Какви данни трябва да има - бележка с трите имена и ЕГН-то на извършителя? Или, разследващите са решили, че болтовете на колелото просто един ден са се уморили от тежката и натоварена работа в НСО и са решили самоволно да напуснат?
 • Гост
  Отговор
  2 16:05  19.06.17
  Прословутата институционална фраза "...няма данни за извършено престъпление" извадена от кухите институционални отговори се завъртя между самите институции. Интересното е че проверката се свежда до определено лице и толкоз.
 • Секретарка
  Отговор
  3 23:28  19.06.17
  Е ПО-ТЪПО обяснение няма как да се измисли - сами се развили болтовете !!! За ГИНЕС !!! Каквато ни д-та ..такива и разследващите.Средно технич.грамотен знае.че няма как 5-те болта да се разхл..СРАМ за прокуратурата...СРАМ за БГ ! РАЗСЛЕДВАЩИЯТ - НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ !
 • rrr
  Отговор
  4 23:41  19.06.17
  Имах няколко пъти подобен проблем. Веднъж почти фатално. след втория път обаче разбрах за какво става дума. Едната кола карах на една гумаджийница - другата на друга и се случваше все на едната. Оказа се, че не стягат достатъчно гайките. Циганите казват - българска работа. От мързел и безхаберие.

  Коментиран от #7

 • ьшш
  Отговор
  5 21:20  20.06.17
  ""На автомобила на Лозан Панов се саморазвили болтовете. Как познато звучи"" ! ( Мартин Димитров) ЦАЦАааааа...станахте за смях !!!
 • Туиг
  Отговор
  6 22:17  20.06.17
  Те болтовете сами се развили........ха ха ха. Е.ати простотията.
 • ПРЕЗ ПРОСОТО
  Отговор
  7 18:33  21.06.17

  До коментар #4 от "rrr":

  Явно и НСО карат мерцедесите при твоя гумаджия ;) ;) ;) !?

Напиши коментар:


Публикувай