3 810 2

Желязков: Шофьорските книжки може да са безсрочни

Желязков: Шофьорските книжки може да са безсрочни

„Електронното управление на институциите не е някаква екзотика“. Обмисля се шофьорските книжки да станат безсрочни.

Това заяви по Нова телевизия председателят на новосъздадената държавна агенция „Електронно управление“ Росен Желязков.

Той бе категоричен, че чакането по опашки по гишета скоро ще остане в историята.

„Хората си взимат отпуски, за да си свършат работата. Но те не са, за да се ходи по гишета, а да се почива. Това носи огромни загуби за икономиката“, коментира Желязков.

Той поясни, че в най-близко бъдеще за собствениците на автомобили ще стане много по-лесно и бързо да ги регистрират и пререгистрират.

„Още при първото посещение при нотариус данните трябва да стигнат до КАТ по електронен път. После КАТ само да информира собственика кога да отиде да си вземе талона. Заплащането на таксите също може да става при нотариуса. КАТ пък може да подава информация и до съответната община за това, че колата има нов собственик“, поясни Желязков.

Той коментира и евентуалното премахване на задължителното в много случаи изваждане на свидетелство за съдимост.

„За да се случи това, трябва да се променят повече от 40 закона“, обясни експертът.

Като част от административната реформа в "Пътна полиция" се обмисля да не се пререгистрират превозните средства, когато те бъдат купени от човек от друг град. Не е изключено да се приеме поправка, според която шофьорските книжки стават безсрочни, а не както сега важат 10 години.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Miro
  Отговор
  1 16:14  20.06.17
  Ако имат желание да улеснят гражданите и да не се плащат излишни такси на нотариусите, могат най спокойно да променят закона да не е задължително прехвърлянето на автомобил при нотариус , както е навсякъде в европейските държави, а нали и ние сме в Европа?? Не мисля , че някой иска да улеснява гражданите, а отново е измислена някаква схема за прибиране на пари чрез нотариусите!!!
 • Mmmm
  Отговор
  2 19:26  20.06.17
  Не вярвам на Нотариусите два такива нотариуса с фълшиви пълномощни ми продадоха апартамента ми на двама последователни купувача.има по лесни начини и по сигорни.!

Напиши коментар:


Публикувай