659 2

БСП издига 6 кандидатури за членове на ВСС

БСП издига 6 кандидатури за членове на ВСС
Венцислав Михайлов

БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС. Сред тях са четирима съдии и двама прокурори. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Предложенията са Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Дияна Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова.

БСП предлага повече кандидати, защото са за принципа, да има конкуренция, право на избор и истинско състезание.

Корнелия Нинова отбеляза още, че в кариерата си тези кандидати са преминали през търговско, административно, гражданско, европейско право, юрисконсулти. По думите ѝ те покриват една широка гама от проблематика в правото.

Критериите, по които БСП се е спряло на тези кандидатури са:

"Първо да са хора от системата, защото те познават нерешените въпроси в правосъдието. Второ, да са извървели пътя от районни съдии и младши прокурори до най-високите нива. Трето, професионализъм и безукорна почтеност. Четвърто, да не са страна в споровете, които се развиват в съдебната система. Разчитаме на тяхната обективна гледна точка за съдебната реформа и на техния обективизъм", поясни лидерът на БСП.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 20:49  20.06.17
  Така е редно Корнелче. Трябва да сте подготвени ако попадне другар в беда за присвояване на пари или подобно да има кой да лобира. Все пак сте столетница с доста милионери и трябва да се държите за ръчичка,както ни учехте като деца.Не че на практика има осъден политик за присвояване или пране на пари ама все пак.....
 • Пеньо
  Отговор
  2 08:54  21.06.17
  Докато в съдебната система има партийни кандидатури, няма да има правосъдие в България!

Напиши коментар:


Публикувай