1 356 2

НАП започва лотария с касови бележки

Голямата награда ще е 50 000 лева

Константин Карагьозов

Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път.

С касовите бележки хората гарантират потребителските си права и осъществяват граждански контрол върху търговците. Фискалните бонове могат да послужат също и за участие в Лотарията на НАП с касови бележки.

Втората лотария с касови бележки ще започне до два месеца, съобщават от НАП. В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност. Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от приходното ведомство.

Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Никола
  Отговор
  1 15:28  26.06.17
  Тая лотария е напълно безсмислено мероприятие , защото е въпрос на късмет и човек само една касова бележка да вземе и регистрира може да удари джак-пота . Ако искат да накарат хората да си искат всяка касова бележка има друг начин , но няма да им отварям очите на бирниците-изедници !
 • незнайко
  Отговор
  2 09:13  28.06.17
  Ето как ни "зарибяват" да купуваме ! Не ни стигат лотариите по будките Лафка а сега и тази. Милионите на Башар, ама за 20 години по 3000 лева на месец. И как да инвестира човек тогава ? Повече от 100 000 кеш, не дават.

Напиши коментар:


Публикувай