867 6

Започват военноморско учение в Черно море (ВИДЕО)

Над 1 700 военни от 8 страни ще вземат участие в тренировките

Снимка: ВМС
Снимка: ВМС
Константин Карагьозов

Днес започва военноморското учение "Бриз 2017", ръководено съгласно стандартите и процедурите на НАТО. То се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България, както и в полигони.

В учението ще участват 20 бойни и спомагателни кораби и катери, 1 подводница, 4 самолета, 2 вертолета и над 1 700 военнослужещи от военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ и Турция, Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 83 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункт за базиране Варна на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 09:41  14.07.17
  Излишно похарчени милиони
 • фащ
  Отговор
  2 09:53  14.07.17
  САЩ ще присъстват ма Русия не?!
 • тиквунче
  Отговор
  3 10:15  14.07.17
  Всички овчици на паша.
 • ЖИВИ МИШЕНИ
  Отговор
  4 14:06  14.07.17
  КОЙТО СЕ ВМЪКНЕ В ЧЕРНО МОРЕ, МНОГО ЧЕРНО ЩЕ МУ СТАНЕ, АКО СЕ НАПЪНЕ ДА ИГРАЕ ПО СВОИ ПРАВИЛА И МУЗИКА. НЯМА ДА УСПЕЯТ ДОРИ ДА СЕ ПРЕКРЪСТЯТ. В ДНЕШНАТА ИСТОРИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ОТНОВО ДА СМЕ В СПИСЪКА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ. ГЛЕДАМ И СЛУШАМ АМАТЬОРСКИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ НА НАШИТЕ ВОЕННИ И МИ СТАВА МЪЧНО, КОЛКО НАИВНО, КАТО МАЛКИ ДЕЦА, БЕЗОТГОВОРНО СИ ИГРАЯТ С КИБРИТА. НИЕ НЕ СМЕ ЗАПЛАШЕНИ ОТ РУСИЯ ! НИЕ С РУСИЯ СМЕ КРЪВНИ БРАТЯ! ЕДНА КУЛТУРА, РЕЛИГИЯ, ПИСМЕНОСТ, ОБИЧАИ, ТРАДИЦИИ, ЕЗИК, ЕМЕНА - НИМА ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО ЗА НАС? НИМА ПАИСИЙ ОТНОВО ТРЯБВА ДА НИ ЗАПИТА : " О . о . о неразумний юроде защо се срамиш да се назовеш славянин?"

  Коментиран от #5

 • Kcaniba
  Отговор
  5 09:37  15.07.17

  До коментар #4 от "ЖИВИ МИШЕНИ":

  не се обаждайте от коневръза,русия е мнима защитница на славяните,от русия България нищо добро не е видяла,само терор...
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  6 14:04  15.07.17
  ИДИОТИ ТОВА ЛИ ИСКАХА НАПЪЛНИ СЕ ВАРНА С БОЙНИ КОРАБИ ВМЕСТО С ЯХТИ И ДЕНЕМ НАД ГЛАВИТЕ НИ ЛЕТЯТ НАТОВСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ АМЕРИКА НИ ЗАРОБИ НИЕ СМЕ ИМ РОБОВЕ И СЕГА НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ИМ КУПУВАМЕ ОРЪЖИЕТО АМИ ДА ТРЪМП Е БИЗНЕСМЕН ТОЙ УМЕЕ ДА ПРОДАВА КАКТО НАКАРА ПОЛЯЦИТЕ ДА КУПЯТ РАКЕТИТЕ ПЕЙТРИЪТ И РУСНАЦИТЕ ДА ИМ СЕ СМЕЯТ ДВА ДЕНА ТАКА СЕГА И НАС НИ КАРАТ ДА КУПУВАМЕ САМОЛЕТИ КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ НИ СА НУЖНИ А СТРУВАТ ПО 20 000 000 ЕВРО И ТО ТРЕТА УПОТРЕБА И КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ЗАТОВА НИ ОКУПИРАХА ДА СИ СЛОЖАТ ТУКА НАТОВСКИТЕ БАЗИ И ДА ИМ КУПУВАМЕ ОРЪЖИЯТА ОТ КОГО ДА СЕ ПАЗИМ НИЕ ОТ РУСНАЦИТЕ ЛИ ПРОДАЖЕН НАРОД РАЗБИХА ВСИЧКО ХУБАВО И БЪЛГАРСКО

Напиши коментар:


Публикувай