581 2

Боршош отказа да се яви пред депутатите за НДК, не им вярва

Мартин Христов

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред парламентарната комисия, която беше създадена, за да изясни имало ли е злоупотреби при управлението.

Той и бившият служебен вицепремиер Деница Златева бяха поканени днес да говорят пред депутатите.

Боршош обаче излезе с позиция във Фейсбук, в която заяви:

"Днес трябваше да взема участие в заседанието на Временната комисия в НС, свикана за установяване на факти и обстоятелства за разходване на средства, представени целево на НДК за подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС, пред която прецених да не се явя поради следните факти:

- Заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден - 25.07 вторник, което е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи;

- Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията;

- Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни.

В този смисъл, имам основателни съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове. В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата - прокуратурата повдигна обвинение.

Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината. Въпреки това от уважение към българските институции и в частност българския парламент предоставям писмено своите аргументи по разискваните в комисията въпроси.

Вярвам, че моето изложение, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат подробно и безпристрастно разгледани дори и от онези, които вече изразиха мнението си".

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 14:55  24.07.17
  Бойко му каза да не ходи там. Че то и резила за суджука. Много завистлив народ брей едно мезе неможе да бодне човека. Боко де.
 • олеле
  Отговор
  2 15:16  24.07.17
  Мухахаха аз, като казвам, колко е нагъл Борша....не им вярвал хаха А те защо пък трябва да му вярват и да го връщат на хранилката ? Сега остава ония със суджука да прати една партида на Бойко с извинение, че е закъснял понеже още не е бил изсъхнал добре и не е бил готов за консумация хаха

Напиши коментар:


Публикувай