631 4

Решават за "прослужено време" през септември

Към момента отпадането на клас прослужено време не е в дневния ред на правителството

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Дебатите за отпадането на добавката клас „прослужено време“ се отлагат за септември. Това стана ясно след среща на работодателите с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет днес.

"Няма да затворим темата по доходите. Диалогът ще се води в тристранен формат, т.е. в тристранката", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, цитиран от "Монитор".

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че на този етап отпадането на клас прослужено време не е в дневния ред на правителството. По думите му темата за добавката за натрупан стаж и професионален опит трябва да се реши от социалните партньори в тристранката.

"През последните дни станахме свидетели на обиди и лични нападки. Прави ми впечатление лошия тон и не ни харесва, че синдикати и работодатели се заразяват от говоренето на политиците", заяви Горанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостенин
  Отговор
  1 15:41  25.07.17
  Споко!Ще има добавка Суджук и НДК.
 • АСЕН ЧЕРНИЯ
  Отговор
  2 15:51  25.07.17
  Не помня някой в предизборните си кампании да е говорел, че ще ни реже бъдещите 5 до 20 лева!!! МОШЕНИЦИТЕ ПАК ЩЕ ПОДАВАТ ОСТАВКА!!!
 • 3 16:13  25.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Герберасите на власта
  Отговор
  4 10:28  27.07.17
  Избягват темата с обещанията за по високи доходи преди изборите ,сега плашат хората и като оставят класа ще се бият в гърдите че са постигнали нещо.

Напиши коментар:


Публикувай