1 830 8

Пак фекалии на плажовете на Созопол

В разгара на лятото морската вода по Южното Черноморие е чиста, категорични са от здравната инспекция в Бургас

Венцислав Михайлов

След сигнал на плажуващи за мръсотии, стичащи се към морето, проверка на екоинспекцията установи, че има незаконно включване към дъждовната канализация. Собственици на хотели край Созопол се оплакват, че канализацията прелива заради незаконно включили се към нея обекти, разказва бТВ.

"Канално-помпената станция, която се намира на Каваците, няма възможност да притласка водите и от там започва да връща отпадните води... Има отклонение видимо, което отива в канала с дъждовни води. И от там отива директно в морската акватория", уточни Тонка Атанасова, директор на РИОСВ – Бургас.

Помпената станция е изградена преди повече от 10 години, преди бума на строителството в района. Смяната на помпите с по-мощни ще струва скъпо.

В разгара на лятото морската вода по Южното Черноморие е чиста, категорични са от здравната инспекция в Бургас. Последните проби показват леки отклонения в показателите само на три от плажовете – Северния плаж в Приморско, Иракли и на част от Елените. Показателите и на трите плажа обаче остават добри за къпане.

Здравните власти ще следят качеството на морската вода до края на лятото.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:05  28.07.17
  С фекални води, смърдящи, но добри за къпане. Миналата година пазача изключвал помпите да не му бучали. Докога балами извинения, а не решения на проблемите?
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 11:05  28.07.17
  Само дето плуват л@йна и мазут, иначе всичко е ок.
 • Пеньо
  Отговор
  3 12:03  28.07.17
  Фекално море, фекална държава, фекални хора!
 • Ник
  Отговор
  4 12:19  28.07.17
  Не е вярно! - Борисов каза, че цялото черноморие е с пречиствателни станции. Лично той ги е строи за хората! - А те пак ...- Неблагодарници! :-) ---------------------------------- Шегата на страна, но това важи за цялото Черноморие. Нашите любими управляващи освен че крадоха пари това, което направиха е да заустят тръбите със 100 метра напред... - Нищо друго! Няма пречиствателни станции! - Има само заустване, а откраднатите пари са за стотици милиони евро.

 • Рамбо
  Отговор
  5 04:13  30.07.17
  Ами дойдоха шопите и веднага оср..а пейзажа !

  Коментиран от #7

 • гостнагоста
  Отговор
  6 17:03  30.07.17
  И кво праиме значи,констатирате и си плуваме в л..та,м?Докога бе,кво значи по скъпо всяка година в Созопол е фул народ,цените до небето,а нямате за по модерна станция?Едва преди 6 7 години турихте няква че плуваха фекалии навсякъде,стиснати византийци,ей затва не стъпвам в скапаните ви лай...ни бетонни градчета,що не идете на Закинтос да видите кво е,ЧЕШМЯНА ВОДА,чиста та бистра!!!И не само...Ама нали искате само да лапате а пък да не влагате,до 2019 кьорав българин няма да ви стъпи освен разни групи баби и дедовци през септември,малко ще ви е,така не става
 • гостнагоста
  Отговор
  7 17:06  30.07.17

  До коментар #5 от "Рамбо":

  Рамбо,да не би Шопите да ви взеха пречиствателните станции?М?Дворци строят ама л..ната от тях в морето,а?Ми местните къде се онуждяват бе,нали пак там,Шопите все им криви на скръндзите!
 • Местен гражданин
  Отговор
  8 17:09  02.08.17
  Ние нямаме вина за това ,от миналата година плащаме2.40 за куб. вода ,че уж има пречиствателна станция.Питайте си Б. Борисов,ние сами се чудите защо ни е увеличена водата почти от година и си я плащаме като поп.😢😢😢😢😢😢

Напиши коментар:


Публикувай