757 5

БСП и ГЕРБ се скараха за суджука и ромите

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Както пицата на Дянков се превърна в символ на първия мандат на ГЕРБ, така сега суджукът станал емблема на третото управление на Бойко Борисов. Суджукът според силата, а не според потребностите, бил стилът на мнозинството. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев.

"Искате да сложите етикет „Суджук" за управлението „Борисов" 3, но означава ли това, че вашият е „Купените гласове сред ромските махали", контрира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Дадохме шанс и възможност БСП да се поправят и да бъдем позитивни, когато завършваме една сесия, за да можем да очертаем по-добрите си намерения и перспективи за страната ни. Явно може би това, което ще остане като емблема за тези избори и за начина, по който увеличиха парламентарната си група БСП, беше благодарение на разговори на представители, които бяха осъдени и излежават присъдите си в затворите, за да купуват успешно съответните гласове,припомни политикът от ГЕРБ.

Той припомни, че през изминалата пленарна сесия само на два пъти политическите сили стигнали до обединение в името на националния интерес - и то все за Македония. През другото време разделителните линии останали.

"Като етикет на вашето управление се налагат скандалите и злоупотребите", каза Бойчев. И припомни, че скандалът НДК наистина олицетворил техните "видими резултати". Като дръпнеш завесата, излизат нагласени обществени поръчки и злоупотреба с власт. от соц. изследване се вижда , че два пъти повече са разочарованите хора от правителството на борисов, 40 процента хора живеят с усещане за влошаването на техния живот, подчерта социалистът.

Уважаеми колеги, виждам, че вече искате да сложите етикет за управлението „Борисов" 3 - „Суджук". Означава ли това, че ние трябва да сложим етикет, че увеличаването на вашата парламентарна група след проведените предсрочни избори е благодарение на купените гласове сред ромските махали", запита Цветанов.

„Вие сте тези, които имате добри практики в тази посока. Когато давате оценка за обществените поръчки, може би визирате това, с което бяхте известни в управлението при Сергей Станишев - с „Батко и братко", спирането на еврофондовете, липсата на доверие към правителството и самия факт, че това нещо го постигнахте, вие го затвърдихте и с управленския мандат при Орешарски", каза още в декларацията от името на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За съжаление, успяхме само два пъти. Първият път е приемането по наше предложение на обща декларация, осъждаща погрома над македонския парламент. Вторият път е вчера, 27 юли 2017 г., когато отново по въпроси, свързани с Македония, декларацията за подкрепа усилията за подписване на договора за добросъседство. Добре е, че по тази толкова болезнена от историческа гледна точка тема и толкова емоционална за всеки българин тема, показахме последователност и единодействие, каза Жельо Бойчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • суджук
  Отговор
  1 14:16  28.07.17
  Е господа Гербери , този път ОТПУСКА БЕЗ СУДЖУК или ще се наложи да си купувате ...не сте ли ударили и някой ВИНПРОМ та поне пиенето през отпуската да ви е на далавера
 • Цветелин Кънчев
  Отговор
  2 14:20  28.07.17
  БСП винаги са купували сиганските гласове,вдигнаха им доходите,помощи,ток,вода и си ги пазят,а резултата-всички го знаете.
 • От пица до суджук
  Отговор
  3 14:45  28.07.17
  БСП са прави за суджука. През първия мандат ГЕРБ се задоволяваше с пица, сега без суджук не може. Ояли са се и най-вече Борисов. Но проблемът е, че това го казва БСП, което само пред 5 години подари на мафията в лицето на Пеевски цялата власт в държавата като го направи шеф на ДАНС. Затова са ни необходими мажоритарни избори, без имена на партии в листите.
 • XYQ
  Отговор
  4 14:53  28.07.17
  този дето се жалва за суджука, е едно келешче, дето пере червени пари. дават му фирми, и той ги о.ира. всички го знаят - антон бушона- на всички събития на бсп е пръв дето се ръкува с новите и старите депутати. така, че политическата окраска е ясна отвсякъде.
 • Манол Генов
  Отговор
  5 15:38  28.07.17
  Ромските гласове са необходими на БСП,защото без тях ще останат след ДПС

Напиши коментар:


Публикувай