5 192 8

Българин лежа 7 години в гръцки затвор без да е виновен

Снимка Нова тв
Снимка Нова тв
Мартин Христов

Вчера късно вечерта от Гърция се прибра Иво Богданов - мъжът, който прекара 7 години в гръцки затвор за убийство, което не е извършил.

Братята Иво и Константин Богданови от Монтана лежаха невинни зад решетките за убийството на полски гражданин. Миналата година станало ясно, че полякът е умрял от естествена смърт.

Иво не е виждал децата си седем години. Едното почти не го познава, пише Нова тв.

„Сега съм най-щастлив, по-щастлив от мене няма, това е 100%”, казва Богданов, минути след кацането си на българска земя.

Историята на Иво Богданов започва със заминаването му за гръцки остров. Работи като бояджия, за да помага на семейството си в България. Там се запознал с поляк, когото според властите Иво Богданов и брат му Константин са убили.

Двамата братя прекарали в затвора близо 7 години. Тялото на жертвата не е намерено. Години по-късно се оказва, че човекът починал от естествена смърт в болница. Трупът му е разпознат от близките.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Chichkovuychev .
  Отговор
  1 10:09  31.07.17
  А парично обезщетение ЩЕ ИМА ЛИ, защото е не само морално, но и законно... Апропо, а в Страсбург ще заведе ли иск за обезщетение и прекратяване на издевателството над нашия човек...
 • Гадина
  Отговор
  2 10:13  31.07.17
  Явно са го осъдили без доказателства. Осъди ги сега яко!
 • Гърка
  Отговор
  3 13:01  31.07.17
  Баце искам много яко да ги нае..еш, искам съд искам да видя осъдени души ,ще ти помогна финансово за началото ако нямаш пари и ще намерим адвокат
 • Корковата тапа
  Отговор
  4 14:24  31.07.17
  Ся! Почива си седмица, хваща си някой добър адвокат и фалиралата гръцка държава дето го усъдила за убийство на човек, който просто си е хванал парцалите и е отишъл у Либия, където междовпрочем е ритнал камбаната. У триполи ако требе да сме точни!!!! Начи фаща адвоката, едно убаво дело у страсбург и тъпите византийци ке плащат поне 6 цифренна сума евро!!!!!

 • Румен Гуменов
  Отговор
  5 14:47  31.07.17
  Ами защо са го пуснали този българин като е убил поляка? Той явно си е убиец и трябва да лежи в затвора ! За убийците само затвор !!
 • 111
  Отговор
  6 15:36  31.07.17
  Осъдили са ги без труп!? И да, ще осъди Гърция, но това време няма кой да му го върне. Времето извън семейството и децата, ужас...
 • Глупак
  Отговор
  7 16:12  31.07.17
  България не се грижи за българите в чужбина. Няма друга такава държава. Явно момчетата не са имали никаква защита

  Коментиран от #8

 • бургас
  Отговор
  8 17:59  31.07.17

  До коментар #7 от "Глупак":

  Точно така си е, за съжаление. Но и гърчулята са гадно племе и трябва да се мачкат при всяка възможност.

Напиши коментар:


Публикувай