Last news in Fakti

7 Август, 2017 15:13 15 190 23

Модерни камери ще снимат нарушителите на пътя

  • камери-
  • нарушения на пътя-
  • мвр
Модерни камери ще снимат нарушителите на пътя - 1

МВР ще купи по-модерна техника, която да позволява изчистване на образа от кадрите със заснетите шофьори нарушители, по-бърза обработка и по-бързо издаване на електронни фишове. Всички пътни нарушения, заснети с мобилни или стационарни камери на МВР, ще се обработват на едно място, предвижда обществената поръчка, обявена от ведомството.

С нея МВР иска да изгради Единен център за обработка на нарушенията. Това е поредната инициатива за засилване на пътния контрол.

В техническата спецификация е записана и друг цел: "Автоматизиране процесите за намаляване на субективния фактор по регистриране и обработка на нарушенията, както и условията за корупционни практики".

Стойността на поръчката е над 4.8 млн. лв. Срещу тази сума МВР иска да закупи нова техника, както и да се изгради структура, по която информацията за нарушения да постъпва централизирано. Сега постъпва по различни канали "и не позволява правилното и навременно отразяване на информацията по всички автоматизирани информационни системи, както и следенето на статусите на административните документи".

Идеята е след регистриране на нарушение то да се преглежда от служител на МВР, след това системата автоматично да изпраща данните за генериране на фиш или акт и след това да постъпи информация за опаковане и връчване на документа, предава в."Сега".

"Ежедневно следва да се получават данни обратно от системата за обработка, опаковане и контрол на връчването на електронен фиш, относно статуса на електронния фиш - връчен, невръчен, информация за получена обратна разписка", пише в поръчката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    67 2 Отговор
    Тези колко техники ще купуват, бе братче? Нещо прекалено съмнителни започнаха да стават нещата!!!
  • 2 А превенция

    43 1 Отговор
    Идеята на контрола е превенцията. Не да те снимат и глобят след един месец, когато вече си сгазил кокошките на леля Пена. А да те спрат, когато превишаваш скоростта, когато отнемаш предимство, т.е. в момента. За да предпазят другите участници в движението и озаптяване на наглите. Със снимки нама да стане. То ако ставаше така, да беше станало вече. Да не говорим за пешеходците, които от снимки се небоят.
  • 3 Гощо

    37 3 Отговор
    да не забравите и дрехи, че няма кво да носят
  • 4 Пенчо Питанката

    48 0 Отговор
    А така. Нали старите камери не снимат през стъклата на новите патрулки, сега да замажем положението с 4,8млн.
  • 5 333

    30 6 Отговор
    Прекаляват вече с камерите. Що не вземат да ни монтират по една и в колите. ПОЛИЦЕЙЩИНА.
  • 6 333

    51 0 Отговор
    Проблема е в училище. От там всяка година излизат морално упаднали,асоциални к...ленца. Там да инвестират в децата, а не в камери.
  • 7 München

    45 5 Отговор
    Проблемът е в старото законодателство. Тези знаци и ограничения са за коли произведени 60-те и 70 -те години. Не може такива измислени скорости по 60 км. В час, при условие, че всички карат с по 100 и нагоре. Решава един да спазва, останалите се изнервят и започват даго изпреварват рисково. Трябва да няма ограничения там, където пътят го позволява! Трябва да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МИНИМАЛНА СКОРОСТ!!! Останалото е дебнене и безмислени глоби.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Темида

    17 4 Отговор
    Съда пак ще анулира 90% от актовете/фишовете.
    Най-големия враг на България е съда и прокоратурата, както и факта, че БГ народа явно е доста прост.
  • 10 Шпек Салам Народен

    37 1 Отговор
    Мен пък ми е интересно,за чужденците има ли глоби и как ги вземат,че карат като бесни?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Тошо

    21 2 Отговор
    В полза на народа е всичко, мислят за доброто ни, снимат и след месец ако си жив получаваш и глобата, която са те снимали на някое ограничение забравено то соц времената още, много мъдро наистина.
  • 13 ivan

    37 1 Отговор
    А защо не купят софтуер за по бърза регистрация на колите?
  • 14 алекси кесяка

    16 3 Отговор
    Трябва да си тъп шапкар и да се казваш Алекси за да си специалист по безопасност на движението !
  • 15 незнайко

    25 5 Отговор
    Вместо де купуват камери, да оправят пътищата ! Само искат да вземат от народа ! Да минат един път от Варна до София и да видят колко излишни знаци за ограничение са сложени ! ЗАЩО ? ЗА ДА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА ! Нарушенията и смъртните случаи, няма да ги намалят с камери !
  • 16 Бай У...й

    18 0 Отговор
    Как иначе да се краде???? Нали сме България логично да има простотия за сметка на спящия Български народец
  • 17 Van Basten

    21 1 Отговор
    "Идеята е след регистриране на нарушение то да се преглежда от служител на МВР, след това системата автоматично да изпраща данните за генериране на фиш или акт " От къде накъде служител ще преглежда записите бе... ааааа за да види ако е наш човек да го изтрие, ако не е... глоба
  • 18 Генчо Пушката

    18 2 Отговор
    Бе тия Шо не 'земат си купАт по един вибратор 'сичките?!
  • 19 волен сидеров

    15 2 Отговор
    свещи да си купят дано .....всички от мвр-те не правят така да се спазва закона ,а да пълнят хазната ....
  • 20 Mariec

    8 0 Отговор
    Ако мвр има за цел ама наистина,много раззумно е всяка кола да има собствена видеокамера,но закупена с държавни пари, не да крадат пари от тъпото и безсмислено саниране на частни обекти.за камери в автомобила,знам,че някои ще нададат вой,но опазването на човешкия живот е свещено нещо!!!!!!!!!
  • 21 ИЖМ

    12 1 Отговор
    Свещи са ки купят с глобите!
  • 22 5656

    16 1 Отговор
    5млн.за камери за тия пари вместо да се закупят примерно 50 линейки...данъкоплатците: много им здраве
  • 23 ХА-ХА-ХА !

    12 4 Отговор
    Милиони за камери, а пътищата са в окаяно състояние ...
    Така ще е като гласувате за Суджук паша - ще ви избиват циганите и ще ви глобяват милиционерите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове