817 7

Бойчев: 100-те дни на Борисов са пропиляно и загубено време за България

БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството „Борисов-3“

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

„БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството „Борисов-3“. Това е едно правителство на сделката в името на власт, за сметка на подменените обещания и излъгани избиратели. Това е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността“, заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев на пресконференция.

Според него НДК, Боршош и скандалът със суджука не са изолирани явления, а очертават истинския профил на това управление.

„Всичко се свежда само до едно – овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори от българската държава на групировката около ГЕРБ, погром върху околната среда и опит за ограничаване на правата на работещите – или си част от играта и плащаш, или те смачкват. А суджукът е само най-циничната част от проявлението на това управление на ГЕРБ“, допълни той.

Като примери Бойчев посочи скандалните назначения – нацистките поздрави, протести на браншовите организации, бързите обвинения в корупция.

„Това правителство започна с лобистко законодателство – първият законопроект, внесен в НС – законът за опазване на земеделската земя, бе оттеглен от самите тях два дни след това“, каза още той. По неговите думи сесията на това НС е приключила със скандални законопроекти, които ограничават достъпа до правосъдие и правата на българските граждани и ежедневно се генерират скандали.

„Социалният диалог е замразен. Българското правителство вместо да го насърчава и гарантира, то противопоставя синдикати на работодателски организации“, коментира още народният представител. Той подчерта, че сме свидетели на протести в МВР заради унизителните условия на работа на служителите – липса на диалог и разбиране от страна на министъра.

„Подобно е положението и в Министерството на отбраната – хаос около проектите за модернизация на българската армия. Опит да се разпалва война между институциите - поправките в закона за отбрана и въоръжени сили, които ограничават правомощията на българския президент и правят опит да се политизира армията“, уточни зам.-председателят на левицата.

„Тези 100 дни върнаха омразата, конфронтацията и разделението в българското общество такова, каквото го бяхме забравили от 90-те години. Непрекъснато разговорът се свеждаше до миналото и то се използва само, за да се чертаят разделителни линии. Едно пропиляно и загубено време за България“, категоричен е Бойчев.

Според него не е бил поставен нито един от важните проблеми на българските граждани – бедност, растящо неравенство, демографска катастрофа, гарантиране сигурността на всеки български гражданин, борба с престъпността и корупцията, модерно и достъпно образование и здравеопазване.

„Тези 100 дни на кабинета на Борисов доказаха, че ГЕРБ предпочитат силата пред демокрацията - правото на силния пред закона. Суджукът за малцина, вместо хляб за всички“, каза още той.

Жельо Бойчев подчерта, че България има и заслужава друг тип бъдеще и друг тип перспектива.

„Това заслужават и всички милиони български граждани, които останаха и не напуснаха страната. От БСП искаме да им кажем, че има смисъл да останат и да се борят. Ние протягаме ръка към всеки, решил, че битката за България не е изгубена“, заключи Жельо Бойчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 15:58  08.08.17
  100-те години БКП/БСП са загубено време!
 • Русенец
  Отговор
  2 16:03  08.08.17
  Хубави думи, но в действителност ГЕРБ управляват със тихото съгласие на БСП. Елате да видите общинският съвет в гр.Русе, начело с г-н Белоев, ужким от БСП , а в пълен синхрон с кмета Стоилов. В Русе коалицията ГЕРБ-БСП е в активно действие и управлява безкомпромисно града, като разпределя всички порции между тези 2 партии. Здравеопазването е овладяно от видният физиотерапевт д-р Панайотов, който ограбвайки здравната каса строи огромна частна болница, в която умират хора, надписват се пътеки, но здравната каса е със широко отворени очи за корупция и замазване на гафовете. Зам.кмета Д. Наков /кадър на БСП/ раздава строителни поръчки и парцели и сменя джип след джип, както и кмета Стоилов. Никой не ги безпокои, нито НАП, нито МВР, нито ДАНС.

  Коментиран от #3

 • Стоилов
  Отговор
  3 16:05  08.08.17

  До коментар #2 от "Русенец":

  Бъркаш нещо...
 • на баба хвърчилото
  Отговор
  4 16:07  08.08.17
  БСП и Герб са една партия, не съдете за книгата по кориците! Всички партии са разсейки на тумора БКП, ако не са част от БКП щяха да ги забранят, а водачите им щяха да бъдат избити.
 • Rds
  Отговор
  5 16:59  08.08.17
  А тази кои е
 • Бай Курти
  Отговор
  6 17:47  08.08.17
  То няма намерение да работи даже ОЩЕ 100
 • Гост
  Отговор
  7 23:38  08.08.17
  Абе Бойчев ти кой беше бе?Кой си ти бе гъбо отровна,че да даваш оценки?Давай оценки на тази миризлива партийка като вашата,която ограби милата ни РОДИНА!

Напиши коментар:


Публикувай