626 3

Плащаме 2,1 млн. лв. за гостите при европредседателството

Венцислав Михайлов

Плащаме над 2,1 млн. лв. за храната, спането и транспорта на гостите за европредседателството ни.

Ведомството на министър Лиляна Павлова форсира подготовката на България за председателството на Европейския съюз, показва анализ на обявените обществени поръчки в началото на месец август. Докато депутатите и част от министрите почиват, Министерството за българското председателство на ЕС е обявило три ключови търга, чиято обща стойност е 2 105 561 лева, сочи проверка на Епицентър.бг в Агенцията за обществени поръчки.

Те са свързани с изхранването на участниците в събитията през първата половина на следващата година, хотелското им настаняване и осигуряването на надежден транспорт в София.

За цялостното организиране и предоставяне на кетъринг услуги ведомството на Лиляна Павлова е предвидило 1 166 417 лв. без ДДС. Победителят ще трябва да осигури цялото необходимо оборудване за изпълнение на обществената поръчка; обработка и доставка на храна и напитки; транспорт, включително специализиран транспорт с хладилно оборудване за транспортиране на храна; сервизно обслужване - сервитьори, посуда, прибори, чаши, маси, бар/бюфет, столове, оборудване за обедите на блок-маса, покривки, калъфи за столове, салфетки, лед.

Изпълнителят следва да осигури необходимото сервизно обслужване съобразно вида и нивото на съответното мероприятие.

В случай, че министерството прецени, че е необходимо допълнително или различно сервизно оборудване, изпълнителят е длъжен да го осигури, за което не се дължи допълнително заплащане, пише в тръжната документация. Кетъринг фирмата ще трябва да се грижи за изхранването на общо 23 790 души, които ще бъдат в София по време на българското европредседателство. В тази цифра са включени 16 090 делегати и преводачи, 2 750 журналисти и 4 125 шофьори и офицери.

За осигуряване на комфортен транспорт за делегатите и гостите, българската държава ще плати 466 667 лв. без ДДС. Предвижда се да бъдат наети и автобуси с шофьори, които да превозват делегатите от хотела им до НДК и обратно през 6-те месеца на председателството ни на ЕС. Изпълнението на поръчката включва превози във всяко заявено денонощие за периода 1 ноември 2017 – 30 юни 2018 г. Очаква се максималният брой делегати да бъде приблизително 1000 души в определените денонощия от срока на изпълнение на поръчката.

Делегатите ще бъдат настанени в столични хотели. Това ще струва на бюджета 472 477 лв. без ДДС. Министерството на българското европредседателство е решило тази поръчка да бъде възложена само на една фирма, тъй като хотелското настаняване на делегатите е свързано и с осигуряването и гарантирането на тяхната охрана и сигурност.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НДКтонакултурата
  Отговор
  1 07:11  09.08.17
  Аз не мога да разбера защо ще ги возят до НДК. Нали нямаше да се ползва сградата ? Или пък идеята е просто да има обществена поръчка за транспорт. Нещо като вица за едните дето разкопали канавката, другите я закопали , но тези които полагат кабела закъснели.
 • Будалата
  Отговор
  2 08:22  09.08.17
  И от тук ще се открадне . Спокойно. Винаги може да се вдигне бюджета. Туй поскъпнало, онуй уж сме забравили да включим. И те те така. Има ли държавни пари за харчене значи требе да се харчат.
 • сасед
  Отговор
  3 12:52  09.08.17
  Ще плащаме ами нали сме свикнали ние сме много богати да му мислят гърците и германците нали така казваше Б.Б

Напиши коментар:


Публикувай