937 2

Протест срещу проверките на плаж "Корал"

Недоволство от къмпингуващите

Снимки: Община Царево
Снимки: Община Царево
Росен Стойчев

Сдружението "Да запазим Корал" организира протест срещу непрекъснатите проверки на плаж "Корал", съобщи БНР.

Според организатора на протеста Атанас Русев единствената цел на постоянните проверки е да "премахнат дивокъмпингуващите и последната останала девствена плажна ивица да се продаде на инвеститори и да се застрои".

Протестът е и по повод отношението на министъра на туризма Николина Ангелкова. Според протестиращите поведението на министъра спрямо къмпингуващите било недопустимо. Ангелкова била нарекла хората "крадци" и имала намерение да направи ново разпределение на местата за къмпингуване.

По думите на Русев ситуацията около проверките на "Корал" може да се оприличи като дискриминация. Според организатора на протеста една палатка на плажа в никакъв случай не може да бъде незаконна, колкото хотел "Морксо конче", който бил "издигнат на пясъка, на дюните".

Според Русев критериите на общината и властите като цяло са "изкривени". "За нас е ясно, че те работят по поръчка. Това е един процес на тормоз, натиск и 100 процента в този тормоз участват държавни институции", добави той.

Протестиращите ще поискат и да бъде проверен кмета на Царево Георги Лапчев. Проверката срещу него трябвало да установи дали действията му на "Корал" са законни.

Протестът започва в 17 часа.

От пост на тенесистката Мануела Малеева в социалната мрежа Фейсбук стана ясно, че проверки на "Корал" е имало и вчера. Към 12 часа на обяд на плажа е имало около 20 полицаи, които са обикаляли къмпинга.

Това най-вероятно няма да е единственият протест по Черноморието днес. Очаква се днес да протестират и работодатели и представители на бизнеса в курортния комплекс "Слънчев бряг". Протестите са срещу проверките в курорта от вицепремиера Валери Симеонов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 07:43  21.08.17
  Или еколози ще протестират,че цивилизацията пречи на костенурките нинджа или другата крайност пълно застрояване и бетониране?!?!? Няма средно положение!!! Някой е хвърлил око на Корал,няма друга причина! А полицайте са лакей,кой къде им каже ходят да тормозят народа,но ще има видов ден!
 • гощо
  Отговор
  2 07:45  21.08.17
  Само да добавя,че съм абсолютно безпристрастен,дори незнам къде е това Корал!

Напиши коментар:


Публикувай