756 3

Природозащитници искат закриване на ферма за норки

Природозащитници ще излязат днес на протест срещу съществуването на ферма за норки в България. Те ще се съберат в 11.30 часа пред Министерството на земеделието

Маргарита Илиева

Природозащитници ще излязат днес на протест срещу съществуването на ферма за норки в България, съобщи БНР.

Те ще се съберат в 11.30 часа пред Министерството на земеделието.

Причината за недоволството е проект на Министерството на земеделието за промени в Наредбата за условията за отглеждане на дивеч.

В нея се предлага да отпаднат всички текстове, които създават проблем за дейността на фермата за норки в Стара Загора, твърдят природозащитниците.

Според тях повече от две години институциите си затварят очите за нередностите в тази ферма и отказват информация за начина, по който се отглеждат и убиват животните там.

Ако наредбата бъде приета, ще доведе до увеличаване на екологичния риск за околната среда и здравето на хората в региона вследствие отглеждането на инвазивен вид, какъвто е американската норка.

България ще се превърне в една от малкото страни в Европа, в които този нехуманен бизнес ще се развива, категорични са организаторите на протеста.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:47  24.08.17
  Защо не протестират пред магазините където се продават тези палта и други коцени изделия
 • Айде стига глупости
  Отговор
  2 09:57  24.08.17
  Пак оня ще ни обяснява за човешките права на животните. Поредния платен веган със съмнителни наклонности
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 12:07  24.08.17
  Природозащитници-зоофили не могат да създават рамки на поведение в частен бизнес, най-малко да влияят върху решения на министерство. Фермата за норки не е с нищо по-различна от птицеферма, свинеферма, овцеферма и кравеферма. Животните се отглеждат за някакъв добив. Като плюскате кюфтета не ревете, а прасетата някой друг ги отглежда, умъртвява и разфасова за да можете да ядете. Доводите на "природозащитниците" са несъстоятелни, вида няма как да е инвазивен, тъй като се отглежда в контролирана среда, а не се развъжда свободно в природата. На протеста ще има 30-на изтрещели веганчета, а после събитието ще се представи като многохилядно.

Напиши коментар:


Публикувай