3 274 11

МОН си позволи дискриминация на ученик

Отказват да изплатят стипендия на момче, защото е от частно училище

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook
Константин Карагьозов

Директорът на софийското частното училище "Увекинд" - Зарина Филева, сигнализира във Facebook за явна дискриминация от страна на Министерството на образованието. С гневна публикация в социалната мрежа Филева изрази възмущението си, тъй като ученик от нейното училище не може да получи стипендията си, защото се подготвя в... частно училище.

Директорът споделя как Андрей Петков си е извоювал награда от 1500 лева за следващата учебна година с отличните си изяви на държавното по баскетбол, но след подадените документи към МОН получава отказ.

За предубедените Филева добавя, че Петков не е "син на богаташи", а даровито момче, което дори е поканено да учи безплатно в "Увекинд".

Ето какво пише тя във Facebook:

Днес съм тъжна и много ядосана! Мисля, че повечето от Вас разбраха, че през пролетта нашите ученици станаха 4-ти (!!!) по баскетбол в България. От много години софийски ученически отбор не е успявал да влезе в "четворката".. Е, нашите момчета успяха - без резервен отбор, с много хъс, упоритост и умора...

Андрей Петков (Andrè Petkov) беше най-добър реализатор на турнира на ученическите игри по баскетбол (означава, че е вкарал най-много кошове) и получи от организаторите награда - стипендия за 1500 лв. за следващата учебна година. След като родителите му подадоха необходимите документи към МОН.... - получиха ОТКАЗ!

Анди се оказа, че няма как да бъде даровит, защото учи в ЧАСТНО училище - нашето училище "Увекинд". И преди да скокнат разни хора и да кажат, че той е син на богаташи, които са си дали детето в частно училище (нека им), ще спомена, че той е част от обикновено, прекрасно семейство и учи в "Увекинд" безвъзмездно, защото е много даровит! Качвам и отказа на МОН - смятам, че това е дискриминация на едно страхотно и много даровито момче! И ми се иска да знам къде все пак ще отидат тези 1500 лв.? Ние бихме били благодарни ако ги получи следващият по успех в турнира..., но май не вярвам..
Анди, ние те обичаме и вярваме, че те очаква страхотно бъдеще! С или без тази стипендия!

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ghost
  Отговор
  1 12:27  24.08.17
  Защо, след като организаторите на турнира НАГРАЖДАВАТ момчето, се иска разрешение от МОН за парите ? След като са го наградили с тази награда, следва да може да я получи. Ако не от МОН, то тогава от организаторите.
 • Гост
  Отговор
  2 13:36  24.08.17
  Български институции да извършват престъпления - не може да бъде. Не го вярвам.
 • FUCK OF
  Отговор
  3 16:08  24.08.17
  ТОВА Е ПРОСТО СМЕХОТВОРНО........ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАНИМАВАТ МОН ....... С ТАЗИ БЮРОКРАЦИЯ И КОРУПЦИЯ В КОЯТО СМЕ ЗАТЪНАЛИ ДО ГУША..... ОРГАНИЗАТОРИТЕ ДА ПРЕВЕДАТ ПАРИТЕ НА МОМЧЕТО ПО СМЕТКА В БАНКАТА И.....ГОТОВО.... ПРОСТО И ЯСНО ...... КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК....? МНОГО ЧЕСТО САМИ СИ УСЛОЖНЯВАМЕ ЖИВОТА....
 • Четете
  Отговор
  4 16:21  24.08.17
  Четете условията за стипендии!!! И с какво общинските училища са по-лоши от частните, правилно, щом има парите и егото да учи при вас , защо му е стипендия, дайте му я вие!!!

 • Четете
  Отговор
  5 16:23  24.08.17
  Четете условията за стипендии!!! И с какво общинските училища са по-лоши от частните, правилно, щом има парите и егото да учи при вас , защо му е стипендия, дайте му я вие!!!
 • БАШ МАЙСТОРА
  Отговор
  6 17:39  24.08.17
  Ааааа стига български работи.
 • Гост
  Отговор
  7 18:11  24.08.17
  aaaa ама щом не се дават после наградите и аз мога да дойда да раздавам!
 • БайМанаф
  Отговор
  8 20:27  24.08.17
  Да грабва дипломата и да бяга! Тая държава я управляват вече безродници, турци и цигани! След 5-10 години циганите и турците ще са над 60% от населението!
 • jambazina
  Отговор
  9 23:15  24.08.17
  Андрей Петков (Andrè Petkov)???
 • Аззззз
  Отговор
  10 05:04  25.08.17
  Явно директорката не познава добре добре законодателството. МОН са прави. Правилата са разписани много преди подаването на молбата.
 • Иван
  Отговор
  11 07:31  25.08.17
  Частните училища бълват некадърници.Всички знаем ,че там богати родители си плащат за да завършат децата им и да вземат висше без да имат нужното знание!Трябва да има по строг контрол от страна на държавата как в тези училища получават дипломите си студентите и как взимат изпитите!

Напиши коментар:


Публикувай