485 0

Опасността в Кресна не е преминала

Мартин Христов

Продължава гасенето на пожара край Кресна. 115 жители на две околни села бяха евакуирани снощи. 500 души - пожарникари, военни, доброволци, два хеликоптера, четири водоноски и повече от 34 пожарни автомобила се включиха в акцията по овладяване на огъня.

„Пожарът е локализиран от две страни. Продължаваме обаче да се притесняваме да не се разрасне. Единият вертолет вече работи на терен от 7.00 ч., чакаме и другия. Няма проблеми със селата и къщите. Опасността обаче не е преминала, особено за стара Кресна”, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър, съобщи Нова тв.

Той призова младите хора, които имат роднини в района, да ги приберат, защото не могат да преценят опасността.

Работата по овладяване на огъня продължава, като не е ясно кога ще приключи.

На евакуираните жители от двете села - Сенокос и Ощава са предоставени храна и подслон. Осигурено е полицейско присъствие за охрана на имуществото на хората. Полицията ще пази собствеността им докато пожарникари, армия, местни хора и горски служители успеят да овладеят този пожар.

От десетки години в района не е имало пожар с такъв обем, но в тази ситуация имаме съдействието на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, а също и контакт и готовност за съдействие при необходимост и от Министерство на здравеопазването, поясни Радев.

Благоевград / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай