Last news in Fakti

25 Август, 2017 11:16 1 124 2

Директорът на СМГ: Няма да подам оставка

  • смг-
  • скандал-
  • антони стоянов
Директорът на СМГ: Няма да подам оставка - 1

Директорът на СМГ Антони Стоянов е категоричен, че няма да подаде оставка. Представители на МОН заявяват, че той ще си тръгне от поста.

Категорично отказвам и няма да подам оставка. Ще продължа да работя в интерес на децата от Софийската математическа гимназия. Това заяви в студиото на Bulgaria ON AIR директорът Антони Стоянов, след като родители и учители излязоха на протест заради продължителните конфликти в елитното училище и му поискаха оставката. Протестите на родители и учители започнаха още в началото на лятото след уволнението на учителката по математика Петя Тодорова и прекратяването на договорите на още няколко преподаватели.

"В Европа ме награждават, а в България искат да ме уволнят. Имам подробен списък на децата, които г-жа Петя Тодорова е ощетила и продължавам да настоявам, че тя не бива да бъде връщана на работа", отсече Стоянов.

Той посочи, че е бил посъветван от началника на Регионалното управление на образованието в София д-р Ваня Кастрева, случаят със създалото се напрежение с Петя Тодорова да бъде потулен, а учителката отново да заеме поста си. Това искане било обяснено от Кастрева с факта, че с последните протести ситуацията е излязла извън контрол и има информация, че недоволните от решението на директора да уволни въпросната учителка, подготвят мащабна демонстрация за началото на новата учебна 2017 г.

От Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа. Припомняме, че тя беше отстранена от директора на елитното училище Антони Стоянов, тъй като според него е уронила престижа на математическата гимназия с недопускането на негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа.

В Столичната математическа гимназия (СМГ) има опасност и учениците да бъдат въвлечени в конфликта, а работата на един директор е да обединява, не да разединява. Това обяви по bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова по повод напрежението в елитната гимназия.

Най –вероятно, след като приключи годишният му отпуск на 28 август, ще започне процедура по отстраняването му, каза шефът на регионалния инспекторат, който е и работодател на директорите на училищата в София. Санкции за Антони Стоянов най-вероятно ще има, каза зам.-министърът на образованието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МОН и състезанията

    2 1 Отговор
    СПоред мен проблемът е в МОН и възможността различни хора, от различни организации да организират състемазия по какво ли не, а после някой решава кое е добро, кое не е и кой е виновен за дадено нещо.
  • 2 guest

    0 0 Отговор
    Помня го тоя като млад даскал, ходеше из коридорите на СМГ все едно му е бащиния и ни взимаше топките с които играехме футбол в коридора(лошото е че не ги връщаше).
    Колкото до Петя Тодорова, надявам се да е узряла като личност и да е станала добър педагог. Навремето като започна да преподава беше все още в късния пубертет и мислеше че всичко се върти около нея.
    Наричаше ни лицемери и крещеше без повод.
    Също така си заплюваше определен брой ученици за умни, а останалите за глупави( аз бях от тъпите).
    Както и да е, след като завърших СМГ ми отне 3 седмици да науча нужната за мен математика самостоятелно.
    Между другото там имаше страхотни преподаватели и личности, при които заслужено съм вадел слаби оценки, така че нищо лично срещу Петя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове