392 0

Подменят част от оградата на ГКПП "Гюешево"

Стефанаки Йоанис

Около 10 метра от оградата на ГКПП "Гюешево" ще бъдат подменени. Причината е, че част от съоръжението е повредено след буря, както и от катастрофа на товарен автомобил, съобщи БНР.

Така нар. "шенгенска ограда" е висока над 2 метра, дълга е над 500 метра. Тя отделя плътно двете трасета - "вход" и "изход" на ГКПП. Подмяната на съборените платна, широки по 2,50 м., ще стане до дни, каза началникът на митницата при Гюешево Милен Манолов.

Трябва да се ремонтира и подвижна плъзгаща се врата, с която се отбиват камиони за проверка през рентген системата. Цялата ограда ще бъде и боядисана, защото на места е ръждясала. ГКПП "Гюешево" е на 1100 м. надморска височина, метеорологичните условия са тежки и това прави по-трудно поддържането на инфраструктурата.

Боядисването на оградата ще стане заедно с освежаване на маркировката по 6-те платна за движение на МПС - вероятно още напролет.

България


Още по темата

 • Прокуратурата поряза Валери Симеонов

  Прокуратурата поряза Валери Симеонов

  Софийската градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнал на Валери Симеонов срещу Елена Йончева за издаване на държавна ...
  11.10.2017
  1 606
  3

Напиши коментар:


Публикувай