401 1

13 обекта с глоби за замърсяване на водите

Санкционираните обекти са от добивната, преработвателната и хранително-вкусовата промишленост

Маргарита Илиева
От началото на 2017 г. експерти на РИОСВ - Смолян са санкционирали 13 обекта във връзка с нарушаване на екологичното законодателство в сектор „Води", предава "24 Смолян".

На четири обекта са съставени актове за установяване на административни нарушения, а на девет има наложени и действащи текущи месечни санкции.

Установено е, че заустваните от дейността на предприятията води по някои показатели надвишава определените в разрешителните емисионни ограничения.

Санкционираните обекти са от добивната, преработвателната и хранително-вкусовата промишленост (производство на млечни и рибни продукти).

В резултат на осъществения от инспекцията превантивен и текущ контрол се наблюдава намаляване на броя санкционирани обекти в сравнение с миналата година.

Подобрената работа на пречиствателните съоръжения на обектите и тяхното поддържане в техническа и експлоатационна изправност значително е намалило вредното въздействие върху околната среда.

За предотвратяване на нарушения, водещи до замърсяване на водни обекти, РИОСВ - Смолян продължава да осъществява засилен контрол.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Човек
    Отговор
    1 16:21  27.09.17
    A защо не кажат кои са обектите, че да може и народа малко да ги респектира, така де отблагодари за замърсяването?

Напиши коментар:


Публикувай