Last news in Fakti

27 Декември, 2011 17:44 3 340 1

Църкви и джамии без такса смет

  • джамии-
  • църкви-
  • ардино-
  • такса смет
Църкви и джамии без такса смет - 1
Джамията в Ардино

Програмата за управление на община Ардино за 2011-2015 г. бе приета на последното заседание на местния парламент за тази година, съобщи електронното издание „Нов живот”.

Дебатите по нея започнаха с летящ старт, още преди да бъде одобрен дневния ред на заседанието. Опозицията изрази становище, че не се разглеждат промилите за такса смет и битови отпадъци. Кметът Ресми Мурад поясни, че възнамерява те да не се променят и да останат същите, както през тази година. Дебатите, в крайна сметка приключиха с оттегляне на предложението, направено от опозицията.

Двете предложения на кмета Ресми Мурад за поемане на краткосрочен дълг за получаване на кредит от Фонд за органите на местно самоуправление – ФЛАГ, за реализиране на проектите „По Дяволския мост – към райските пътеки в Ардино” и „Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения” по оперативна програма „Регионално развитие” предизвикаха нова ескалация на напрежението.

Явно незапознат с процедурите по европейски и национални проекти, общинският съветник от ГЕРБ д-р Адам Персенски напусна заседанието. Той бе последван и от съпартиеца си Веселин Чаушев.

Църквите и джамиите на територията на община Ардино да бъдат освободени от такса смет, решиха още местните парламентаристи. Искането бе внесено от „Мюсюлманското изповедание” със седалище в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маликубаев

    0 0 Отговор
    -Джамии...?!?-в България-те самите са смет-какво ги привелигироват-в гроба се обръщат тези който умряха за да ни освободят от чалмата и полумесеца....Вечна им памет....не минаха и 150 г. и пак се завърнаха....