891 9

Корнелия Нинова: Моделът на управление "ГЕРБ" е октопод

Ще гласуваме за оставка на Делян Добрев 

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Светослава Ингилизова

„Днес ще гласуваме за оставка на Делян Добрев. Не се борим срещу Делян Добрев, а срещу модел на управление, в който цялата държавна административна система е като един октопод, обхванал страната. Това е моделът на управление на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. Тя обясни, че заради този модел на управление на ГЕРБ, младите хора у нас не могат да започнат работа и ги губим, защото заминават за чужбина.

„Оказва се, че случаят в Хасково не е изолиран. Има подобни случаи и вече получаваме информация за такива от цялата страна”, посочи Корнелия Нинова. Тя припомни „Суджукгейт”, който е начин за рекет върху фирми от депутати, също случаят в Ботевград, където има бизнес интереси на общински съветници от ГЕРБ. „В "Булгартрансгаз" – роднини, пари, бордове, обществени поръчки на депутата от ГЕРБ Ненков”, даде друг пример лидерът на БСП и бе категорична, че от морална гледна точка не е редно роднини да се назначават на подобни постове.

„Тези роднини по бордове ходят по веднъж на заседание, но ги карат коли, имат секретарки, взимат високи заплати, докато Илиана, майката на седем деца в община Вълчи дол, няма с какво да нахрани децата си”, заяви Нинова. По думите й ГЕРБ си назначават такава администрация, за да ходи и гласува под строй на избори и да ги преизбира.

Нинова припомни, че когато избухна големият скандал с горивата, в който е замесен Лукойл, човекът, който е внесъл предложение за анкетна комисия в НС, е била именно тя. „Тогава ГЕРБ го подкрепиха и така комисия се състоя. ГЕРБ си водят роднините на държавната хранилка, когато БСП обаче управлява, моят съпруг напуска държавни фирми. Те дават на роднините си обществени поръчки, а аз внасям срещу фирмата, където той работи, която е частна и няма нищо общо с държавата, да се разследва въпросната фирма за картел.

Виждате ли разликата?”, попита тя и допълни, че въпросната фирма не я е спонсорирала кампании на БСП, нито пък на президента Румен Радев.

Коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има

„Коалиция между ГЕРБ и БСП не може да има”, така отговори Нинова на въпрос за избора на ВСС и съмненията за договорки между двете политически сили. „Показахме, че искаме конкурентен избор - 6 души за ВСС, без договорка за квота. Това е конкурентна среда при избора, а не договорка”, обясни тя.
„Прехвърлянето на топката законодателство-съдебна власт води до случаи, като този с ритната камериерка. Затова ще направя среща с главния прокурор, със Съюза на съдиите, за да решим закона ли им пречи, те ли не го прилагат както трябва, но подобни случаи никога повече да няма. Да дойде един чужденец, да нарита българин и да си замине по живо по здраво”, посочи тя.

Правителството на Бойко Борисов греши тежко, като се намесва в оръжейната индустрия

За случая с ЕМКО лидерът на БСП подчерта, че левицата е на страната на работниците и на държавния интерес. „Правителството на Бойко Борисов греши тежко, като се намесва в оръжейната индустрия с решенията си, които ощетяват работници и държавния интерес”, категорично заяви председателят на БСП. Тя зададе и ключовите въпроси, които трябва да получат отговор: „Дали държавата ще загуби от този конфликт между някакви бизнес групи, за които говорят работниците. Дали ще загуби държавната фирма "Кинтекс", плащайки неустойки и гаранции по договора, който се спира? Ще сезираме прокуратурата, за да се разбере”, посочи Корнелия Нинова.

По повод президента и президентската институция, лидерът на БСП подчерта, че левицата не се меси в работата му. „Това, което за нас е важно, е той да спазва предизборните си обещания и досега той не се е отклонил от това”, заяви Нинова.

За кмета на Каварна Нина Ставрева, Корнелия Нинова обясни, че въпросните хора, близки на кмета, не са назначавани, а са избирани от жителите на общината, с гласуване и са общински съветници. „Но двойни стандарти няма да има. Всички ще мерим с еднакъв аршин – и наши, и чужди“, категорична е Нинова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 11:52  04.10.17
  Права е, главата се реже и пипалата умират до 7 дни
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 11:55  04.10.17
  Всички от 1989 година насам заемали ръководни постове като се почне от общинар по всички кътчета до президент заедно със съветниците им на бесилото и умъртвени по особенно жесток начин съдии адвокати прокурори също началници на рпута също депутати министри също генерали военни също
 • Лопатата
  Отговор
  3 12:00  04.10.17
  Корнелия, толкова си права за ГЕРБ и техния модел "октопод"! А знаеш ли коя партия го въведе първа в България, която ГЕРБ безпогрешно имитират днес? Не мисли, че хората умираме да заменим лайнянокафявия октопод с кървавочервен. Искаме въобще да се откажем от такива "деликатеси".
 • къртицата
  Отговор
  4 12:08  04.10.17
  Така е при всяко управление Ако допуснеш къртица какво става? Все едно Папата да си вземе 2-3 мюсюлмани за кардинали става ли?

 • стоян
  Отговор
  5 12:23  04.10.17
  Курнела какво очаква ГЕРБ да е на власт а па комунягите ли да кадруват
 • EVV
  Отговор
  6 12:26  04.10.17
  Нинова е желязна лейда! Това е истинска опозиция. Крайно време е!
 • Гостенин
  Отговор
  7 13:48  04.10.17
  Корнелия в теб ни е надеждата.

  Коментиран от #8

 • смях
  Отговор
  8 14:15  04.10.17

  До коментар #7 от "Гостенин":

  Ква надежда, бе! Осъзнай се малко!
 • Цура
  Отговор
  9 20:12  04.10.17
  баба кури е огладняла май

Напиши коментар:


Публикувай